nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden steunt de Uitbox van hersenonderzoeker Dick Swaab

15 augustus 2011

Yarden Uitvaartorganisatie steunt de Uitbox van Prof. Swaab. De Uitbox is een onderdeel van het tv programma ‘Uitburgeren doe je zo’. Yarden Vereniging sponsort de ontwikkeling van de box. Daarnaast bieden we een ledenvoordeel op de aankoop van de box en gaan we de Uitburgeringscursus als activiteit aanbieden.

Uitburgeringscursus

De meeste mensen denken niet graag na over hun eigen dood. Als het al ter sprake komt, dan gaat het voornamelijk over welke muziek bij de uitvaart is gewenst. Hersenonderzoeker prof. Dick Swaab pleit in zijn bestseller ‘Wij zijn ons brein’ onder meer voor de invoering van een ‘Uitburgeringscursus’. Het doel is dat elke Nederlander zich rekenschap geeft van zijn eigen levenseinde dat zich onvermijdelijk een keer aandient. Swaab ziet het nadenken over en vastleggen van belangrijke zaken rondom de dood als wezenlijk voor onszelf en onze naasten.

Hoe ziet de Uitbox eruit?

Centraal in ‘Uitburgeren doe je zo’ staat een speciaal daarvoor in het leven geroepen ‘Uitbox’. De Uitbox is door designer Wieki Somers vormgegeven object van spiegelend materiaal, een soort (opberg)doos voor op tafel of op de schoorsteenmantel, maar die ook eventueel in een boekenkast past. In de box kun je van alles opbergen: van donorcodicil, testament en euthanasieverklaring, tot en met een uitvaartwensenlijst en een dvd met een film van je leven. En kun je zelf niet bedenken wat je in de Uitbox kunt opbergen, dan biedt de site uitburgeren.nu wellicht uitkomst.

‘Uitburgeren doe je zo’ Maandag 22 augustus, 2011, 23.15 – 00.05 uur op Nederland 2

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >