nieuws

Facultatieve
Sponsors

Werkgever moet vakantiedagen overledene uitbetalen

5 augustus 2011


Stockfoto: BDK Media

Werkgevers moeten openstaande vakantiedagen van een overleden werknemer uitbetalen aan de erfgenamen. Dat blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter in Leeuwarden. De rechter stelde een vrouw in het gelijk die wilde dat de voormalige werkgever van haar overleden man zeven weken aan overgebleven vakantiedagen zou uitbetalen.

Volgens vakbond FNV denken veel nabestaanden na het overlijden van hun dierbare niet aan de vakantiedagen die nog open staan. Maar uit de uitspraak van de rechter blijkt dat werkgevers verplicht zijn deze uit te betalen. Dat kan al snel om vele honderden euro’s gaan waar de erfgenamen recht op hebben.

Werkgeversorganisatie MKB-Nederland kan zich overigens niet vinden in de huidige regelgeving. De organisatie wil dat de wet wordt aangepast. Werkgevers kunnen volgens hen in grote problemen komen wanneer werknemers met heel veel openstaande vakantiedagen komen te overlijden. De werkgever moet in dat geval opeens alles uitbetalen terwijl de werknemer deze uren bij leven niet in geld uitbetaald zou hebben gekregen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >