nieuws

Facultatieve
Sponsors

Simon Cowell laat zijn lichaam invriezen

21 augustus 2011


Britain's Got Talent en X Factor jurylid Simon Cowel is cryonist, in The Sun laat hij weten dat zijn lichaam na zijn dood wordt ingevroren. Cowell hoopt dat de wetenschap over driehonderd jaar zover is dat ze hem weer tot leven kunnen brengen.

In het interview zegt Cowell dat het hem zeer gelukkig zou maken als zijn wens uitkomt. Mensen die zich willen laten invriezen(cryonisten) worden in een ‘dewar’, een soort van mega thermosfles, geplaatst. Hun lichaam wordt met behulp van stikstof afgekoeld naar een temperatuur van -196 oC. Eenmaal ingevroren wordt een cryonist ook wel cryonaut genoemd. Wanneer iemand er voor kiest om zijn hele lichaam in te vriezen zal deze persoon bij leven zo’n 140 duizend euro moeten betalen om ingevroren te kunnen worden. Mensen met wat minder geld kunnen er ook voor kiezen om alleen hun hoofd te laten invriezen. Gezien het salaris van Simon Cowell kunnen we er vanuit gaan dat hij er voor zal kiezen om zijn hele lichaam te laten invriezen.

De keuze van Cowell om zich te laten invriezen heeft overigens wel wat consequenties voor de manier waarop zijn dierbaren na zijn overlijden afscheid kunnen nemen. Een cryonist moet vrijwel direct na zijn dood worden ingevroren. In de infotheek van Uitvaart.nl kunt u precies lezen wat cryonisme inhoudt, hoe het werkt en wat Nederlanders moeten doen als ze hun lichaam willen laten invriezen.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE