nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ombudsman Uitvaart beëindigt functie

24 augustus 2011

Het bestuur van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen maakt bekend dat de huidige Ombudsman, mevrouw mr. K. Been, op eigen verzoek per 1 januari 2012 uit functie treedt. Mevrouw Been heeft deze functie dan ruim drie jaar bekleed.

De vereiste onafhankelijkheid van de functie van Ombudsman Uitvaart verdraagt zich niet goed met andere werkzaamheden in de uitvaartbranche. Het Ombudsmanschap betreft echter een parttime functie en de functie vereist bovendien dat de Ombudsman beschikt over recente kennis van de uitvaartpraktijk. Deze combinatie van feiten heeft mevrouw Been tot haar besluit gebracht, waarbij zij wil benadrukken dat zij de functie van Ombudsman de afgelopen drie jaar met veel plezier heeft bekleed. Mevrouw Been wil de opgedane ervaring gaan benutten in andere posities in met name de uitvaartbranche. Het bestuur wenst haar daarbij veel succes.

In de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen werken consumenten en verschillende landelijke brancheverenigingen voor begraafplaatsen, crematoria, mortuaria en uitvaartverzorgers samen om een onafhankelijk instituut voor klachtenbehandeling in stand te houden.

Jaarlijks vinden ongeveer 136.000 uitvaarten plaats, waarover de Ombudsman ongeveer 120 vragen en klachten binnenkrijgt.

R. Seldenrijk
Voorzitter Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE