nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vanavond: Het drama van de kinderen van Roermond

22 augustus 2011

In de nacht van 11 op 12 juli 2002 stak een verwarde vader het huis waarin zijn gezin lag te slapen in brand. In de vlammenzee die daarop volgde kwamen zes kinderen om het leven. De moeder wist te ontsnappen aan de vlammen door naar beneden te springen.

Vanaf straat moet de moeder samen met buurtgenoten toe zien hoe zich voor hun ogen een ramp voltrekt. Achteraf blijkt dat de vader voor zijn afschuwelijke daad meerdere keren belde met het alarmnummer. De politie besloot om niet in te grijpen, zelfs niet toen de vader vertelde dat zijn schuur in brand stond. Even later wordt duidelijk dat de politie een verkeerde inschatting heeft gemaakt.

De vader is veroordeeld voor brandstichting en kreeg een celstraf van vijftien jaar en TBS. In ‘Het drama van de kinderen van Roermond’ blikt de RKK terug op deze gebeurtenis. Er wordt gesproken met brandweerlieden die voor de eerste keer hun verhaal vertellen voor de camera. Ook grootvader Chiel, die elke dag de graven van zijn kleinkinderen bezoekt, komt aan het woord. De programmamakers spraken in de gevangenis met de vader. Hij legt zelf uit hoe hij daar zijn leven probeert op te pakken. De centrale vraag is of hij met zichzelf in het reine kan komen.

Een trailer van de documentaire kunt u hier bekijken.

22 augustus, Nederland 1, 21.20 uur – 22.10 uur

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE