nieuws

Facultatieve
Sponsors

Sterftecijfer loopt op ondanks koele zomer

1 augustus 2011


Foto: BDK Media

Echt warm is het deze zomer nog niet geweest, sterker nog de maand juli was koud en nat, maar toch loopt het sterftecijfer op. Mogelijk heeft dit te maken met hogere temperaturen in huizen, dat meldt het AD. De GGD start een groot onderzoek om er achter te komen waarom het sterftecijfer ondanks de koele zomer toch hoger is.

Doorgaans is een hittegolf de oorzaak van hoge sterftecijfers in de zomer. Maar een echte warme periode is er nog niet geweest dit jaar. De GGD zegt dat het sterftecijfer al oploopt als de buitentemperatuur per 24 uur gemiddeld 17 graden of meer is. Elke extra graad dat het warmer is zorgt één tot drie dagen later voor dertig extra sterfgevallen in Nederland. De GGD denkt dat de opwarming van huizen de voornaamste oorzaak is. Volgend jaar worden in Groningen en Arnhem verschillende thermometers opgehangen in woningen. Aan de hand van de resultaten van dat onderzoek hopen de onderzoekers in 2013 de eerste aanbevelingen te kunnen doen voor huizenbouwers en stedenbouwkundigen.

De slachtoffers van de hogere temperaturen zijn mensen die ouder zijn dan 65 jaar en hele jonge kinderen in de leeftijd tussen de 0 en 4 jaar.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >