adviesrubriek op Uitvaart.nl met regelmaat vragen over het kindsdeel. Sommige mensen vragen zich bijvoorbeeld af of ze een kindsdeel kunnen opeisen ter" />

nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kan ik mijn kindsdeel alvast opeisen?

29 augustus 2011


Notaris Van de Griend krijgt in zijn adviesrubriek op Uitvaart.nl met regelmaat vragen over het kindsdeel. Sommige mensen vragen zich bijvoorbeeld af of ze een kindsdeel kunnen opeisen terwijl de ouders nog leven.

In deze film legt notaris Van de Griend (Van Elten & Van de Griend Netwerk Notarissen in Weesp) uit wanneer iemand recht heeft op een kindsdeel.


De film maakt onderdeel uit van een serie korte filmpjes waarin notaris Van de Griend antwoord geeft op vragen van kijkers. Een overzicht van de filmpjes vindt u bij de reportages op Uitvaart.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


30 april 2012 om 12:33

Joh. Heesen

Mijn vrouw is in 1998 overleden, we hebben 2 kinderen die recht hebben op moeders erfdeel. Mijn zoon, die kort geleden gescheiden is wil graag moeders erfdeel uitbetaald hebben. Ik heb ergens gelezen dat hij recht heeft op de grondslag + rente. Graag wil ik weten of over zijn kindsdeel ook rente betaald moet worden en zo ja, wat dan het rentepercentage moet zijn. met vr.ge. Joh.Heesen


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE