nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eerste commerciële resomator in gebruik genomen

31 augustus 2011


Resomation Ltd uit Glasgow heeft een resomator geïnstalleerd bij een uitvaartondernemer in de staat Florida. Het is de bedoeling dat de komende week de eerste lichamen verwerkt worden in de machine, dat meldt de BBC.

De nieuwe faciliteit is geplaatst bij Anderson-McQueen funeral home in St Petersburg. De ontwikkelaar van het resomeren, Sandy Sullivan laat aan de BBC weten dat hij hoopt dat er snel meerdere resomatoren gebouwd kunnen worden in de VS en Canada, maar ook in Europa.

Sullivan zegt dat resomeren een flinke besparing oplevert voor het milieu ten opzichte van cremeren. Enkele weken geleden publiceerde TNO een onderzoek waarin die stelling wordt onderstreept. Maar in Nederland zal nog heel wat werk verzet moeten worden voordat de Wet op de lijkbezorging wordt aangepast om resomeren hier ook mogelijk te maken.

Er was in Florida een wetswijziging nodig om het resomeren mogelijk te maken. Daarmee is Florida nu een van de zeven staten waar resomeren legaal is. Sandy Sullivan is zelf druk bezig met een lobby in Engeland waar hij hoopt dat resomeren over enige tijd ook toegestaan zal worden.Hieronder een 3d animatie waarin het hele proces in een resomator is te zien:

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >