nieuws

Facultatieve
Sponsors

LOB wil uniforme aanpak konijnen

3 augustus 2011


De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen(LOB) wil dat er een uniforme, landelijke aanpak komt voor de bestrijding van konijnen op begraafplaatsen. De LOB laat dat weten aan dagblad De Pers, naar aanleiding van vragen over het afschieten van konijnen op Moscowa (Arnhem).

Afschieten is volgens de LOB het meest effectief, maar beheerders moeten nu nog veel moeite doen om daarvoor een vergunning te krijgen. Konijnen zorgen op veel begraafplaatsen voor overlast. Grafmonumenten kunnen verzakken door het graafwerk van de konijnen en de dieren doen zich te goed aan de bloemen op de graven.

De provincie Gelderland heeft onlangs een vergunning gegeven aan Moscowa. Eerder mocht ook De Nieuwe Ooster in Amsterdam konijnen afschieten. Maar in beiden gevallen trok de Partij voor de Dieren aan de bel. De partij wil dat er andere methodes worden gebruikt om de overlast van konijnen te beperken. Maar deze methodes, zoals het vangen van dieren of het inzetten van roofvogels, zijn volgens de LOB veel minder effectief dan het afschieten.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >