nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gemeente Alphen stuurt 600 overledenen een brief

1 augustus 2011

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft zeshonderd inwoners die recent zijn overleden een brief verstuurd. In de brief kondigt de gemeente aan dat de Alphenpas van de overledenen wordt stopgezet, dat meldt de Telegraaf.

Verschillende nabestaanden hebben hun ongenoegen over de brief gemeld bij de gemeente. Door een pijnlijke blunder is bij het versturen van de brieven een verouderd bestand gebruikt. Een extern bedrijf had de opdracht gekregen om 12.500 huishoudens op de hoogte te brengen van het feit dat de Alphenpas vanaf 1 december niet meer gebruikt kan worden. De Alphenpas is een kortingspas voor minima.

Een woordvoerder laat aan de Telegraaf weten dat de gemeente enorm baalt van de blunder. Ze zegt dat er gecontroleerd had moeten worden of alle ontvangers nog wel in de Gemeentelijke Basis Administratie voorkomen. De fout ligt bij de gemeente die hiervoor excuses wil aanbieden aan de nabestaanden. Er worden 180 excuusbrieven verstuurd aan nabestaanden waarvan de gemeente heeft kunnen nagaan dat mensen de brief hebben gelezen. Andere nabestaanden die de brief hebben gezien worden verzocht om contact op te nemen met de gemeente.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >