nieuws

Facultatieve
Sponsors

Aanvullende informatie van Monuta nav kort geding vakbonden

10 januari 2017


Middels een persmededeling heeft Monuta het proces van de reorganisatie en de nieuwe functie van uitvaartverzorger willen verhelderen. Lees hier het bericht van Monuta.

Geachte redactie,

Vanmiddag diende het kort geding van de vakbonden CNV en FNV tegen uitvaartorganisatie Monuta en haar ondernemingsraad, waarmee de bonden de adviesaanvragen van Monuta aan haar OR rondom de reorganisatie willen verkrijgen. Monuta en haar OR zijn van mening dat de adviesaanvragen, conform de Wet op Ondernemingsraden (WOR), primair een zaak zijn tussen directie en ondernemingsraad.

Uit vragen die wij vanuit diverse media hebben gekregen, blijkt dat er een paar onduidelijkheden en misvattingen zijn over het proces van de reorganisatie en de nieuwe functie van uitvaartverzorger. Via deze weg wil ik graag een toelichting geven op die zaken om een en ander te verhelderen:

Nieuwe functie uitvaartverzorger

De nieuwe functie van uitvaartverzorger is door de AWVN, de grootste werkgeversvereniging van Nederland, vergeleken met de oude functie. Hieruit blijkt dat de nieuwe functie een hoger werk- en denkniveau heeft en dat een groot aantal competenties verschillend is ten opzichte van de oude functie. Ook de beloning in de nieuwe functie is hoger dan in de oude functie. Hierdoor is de functie ‘niet uitwisselbaar’ verklaard. Dit betekent dat alle 130 uitvaartverzorgers boventallig zijn verklaard en kunnen solliciteren op de nieuwe functie. Het grootste deel van hen zal gaan werken in de nieuwe functie van uitvaartverzorger. Een kleiner deel zal een andere functie binnen Monuta gaan bekleden of gebruik gaan maken van het in 2015 met de bonden overeengekomen Sociaal Plan dat werking heeft tot 2018.

Het is dus onjuist dat er op 1 februari 130 mensen geen werk meer hebben. Monuta verwacht ongeveer 100 functies voor uitvaartverzorgers ‘nieuwe stijl’. Dit betreft een functie in loondienst bij Monuta en dus niet een ZZP-constructie zoals de bonden impliceren. Wij vragen wel een meer ondernemend karakter van onze uitvaartverzorgers. 26 uitvaartverzorgers hebben aangegeven niet te willen solliciteren naar de nieuwe functie. Zeer waarschijnlijk zullen er dus zelfs vacatures ontstaan voor de nieuwe functie van uitvaartverzorger. De mensen die onder het Sociaal Plan komen te vallen worden, met behoud van loon, zes tot negen maanden begeleid, waarbij ‘van werk naar werk’ het uitgangspunt is. Daarnaast hebben zij recht op een beëindigingsvergoeding conform de neutrale kantonrechtersformule zoals die tot 1 juli 2015 gold. Het sociaal plan voorziet ook in een vervroegd vertrekregeling met een hogere vergoeding waar medewerkers vrijwillig gebruik van kunnen maken.

Proces reorganisatie en communicatie

Monuta heeft bij de plan- en besluitvorming over de reorganisatie gehandeld en de bonden geïnformeerd zoals is afgesproken in het Sociaal Plan en de CAO. Er is sinds september 2016 meerdere malen contact geweest met de vakbonden. Hierbij heeft Monuta een uitgebreide onderbouwing en toelichting gegeven over de op handen zijnde organisatorische veranderingen. Hiermee heeft Monuta de bonden, conform de CAO, tijdig geïnformeerd over de plannen en de consequenties daarvan. De ondernemingsraad is middels de adviesaanvragen betrokken bij de plan- en besluitvorming. De medewerkers van Monuta zijn via bijeenkomsten, persoonlijke gesprekken, brieven, e-mails en via het intranet van de organisatie voortdurend geïnformeerd over de op handen zijnde veranderingen.

Vervolg

De uitspraak van het kort geding van vandaag, 9 januari 2017, zal over twee weken plaatsvinden. Wij blijven openstaan voor gesprekken met de vakbonden om op constructieve wijze tot een oplossing voor dit geschil te komen en zien de uitspraak van de rechter met vertrouwen tegemoet.

Reageer op dit artikel

Reacties:


17 januari 2017 om 12:12

Rob

Foei Monuta inderdaad nog netjes uitgedrukt.
Ik hoop dat de rechter recht spreekt , dit mag niet gebeuren met de hardwerkende oa uitvaartverzorgers .Schaam u Monuta ,om deze mensen wat hun beroep hun passie is bij het grof vuil te zetten . Ik ga mijn polis bij u in iedergeval opzeggen .ik doe niet mee met .....pikken .VRESELIJK


16 januari 2017 om 22:45

douwe

Jaren goed gefunctioneerd en dan boventallig worden verklaard. Het "sociale' gezicht van Monuta. Jaren achtereen reorganisatie's en directiewisselingen met als gevolg hoge tarieven voor de nabestaanden.
Monuta heeft zich uit de markt geprijsd en nu moeten de uitvaartverzorgers het oplossen. De oude tijden komen weer terug n.l. altijd beschikbaar zijn voor een kleine vergoeding. Het was een mooi uitvaartbedrijf met goede uitvaartverzorgers die nu al niet op een uurtje extra werk letten. Uitvaartverzorger is niet een gemakkelijk vak wat veel van deze mensen vraagt, de directie heeft geen idee wat die mensen doen en meemaken. Het gaat allen om geld en niet om de loyale medewerkers. Foei Monuta.


16 januari 2017 om 10:57

Anoniem

Een van die 26 ben ikzelf en ik ben het helemaal eens met andreas hierboven .
Ik kan mezelf niet meer zijn als ik zo moet gaan werken zoals Monuta wil.
Ik kom zonder werk te zitten ,maar wel met een gerust hart en een zuiver geweten kan gewoon in de spiegel kijken !,,, Bedankt Monuta


12 januari 2017 om 23:34

Andreas

Om Kotsmisselijk van te worden.,de gedachte dat je ook aan het einde van je leven nog geconfronteerd wordt met ondernemerschap figuren .
Het idee dat de gedachte aanwezig is om er bij de dode en nabestaanden zoveel mogelijk geld uit hun zak te kloppen past niet bij deze branche. Gewoon een menselijk iemand die je uitvaart regelt zonder dollar tekens in zijn of haar ogen lijken mij meer geschikt dan de figuren met ondernemerschap, bah bah bah


Uw reactie op dit artikel