nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Tilburg koopt het pand van Monuta

12 januari 2017

Meer tijd voor afscheidsdienst crematorium Tilburg
Directeur Marielle van den Heuvel

Monuta heeft haar pand aan de Karel Boddenweg 7 in Tilburg per 1 juli 2017 verkocht aan het naastgelegen Crematorium Tilburg en omstreken. Het pand krijgt voor een deel een nieuwe bestemming. Op de begane grond wordt namelijk een vierde aula voor het crematorium gerealiseerd. Monuta blijft ook vanuit deze locatie werken en zal daarvoor een deel van het pand terug huren voor haar dienstverlening als uitvaartonderneming.
Om beide ondernemingen te huisvesten in het pand, zal deze verbouwd worden.

Meer tijd voor afscheidsdienst crematorium Tilburg

Crematorium Tilburg wil haar dienstverlening nog meer uitbreiden door nabestaanden meer tijd en privacy voor de afscheidsdienst te kunnen bieden. De komst van een vierde aula biedt de hiervoor benodigde ruimte. Mariëlle van den Heuvel, directeur van Crematorium Tilburg: “We willen graag een bijzondere ruimte in een bijzonder gebouw en dat iedere afscheidsdienst minimaal 2,5 uur kan duren, zodat nabestaanden alle tijd en rust hebben om afscheid te nemen van hun overleden dierbare. Door de realisatie van de extra aula kunnen we de Tilburgse gemeenschap en de omliggende dorpen deze mogelijkheid bieden.” De nieuwe aula moet plaats gaan bieden aan 125 gasten met uitgebreide catering mogelijkheden en een buitenterras. Elke familie en uitvaartondernemer kan gebruik maken van deze locatie en naar eigen wens de inhoud van het afscheid vormgeven. Dit geldt uiteraard ook voor de andere drie aula’s van het crematorium. Deze ontwikkelingen zullen geen invloed hebben op de prijs per crematie in een ruimte van het crematorium.

Afscheidshuis Monuta

Monuta zal de huidige verzorgingsruimten, kantoorruimte en de twee 24-uurs rouwkamers in het pand terug huren van het crematorium. Daarnaast wordt er een extra 24-uurs rouwkamer gerealiseerd. Door de verbouwing zal het huidige uitvaartcentrum een afscheidshuis worden: een plek waar nabestaanden in een huiselijke sfeer afscheid kunnen nemen van hun dierbaren. Nicole Arets, Manager Uitvaartzorg bij Monuta: “Afscheid nemen van je dierbare is veel persoonlijker en intiemer in een huiselijke sfeer. Maar niet iedereen vindt het prettig om de overledene thuis op te baren, of heeft daar ruimte voor. Een afscheidshuis biedt hierin een oplossing. In de drie 24-uurs kamers kan de familie straks eigen spulletjes neerzetten. Ze krijgen ook de sleutel van het afscheidshuis. Zo kunnen de nabestaanden bij hun dierbare zijn wanneer ze dat willen.”

Verbouwing

krijgen een moderne, lichte en huiselijke uitstraling. Ook de buitenzijde van het pand krijgt een metamorfose. Er komt een buitenterras en er zal veel ruimte komen voor groen rondom het gebouw.

Via de website www.crematoriumtilburg.nl kan men de ontwikkelingen rondom de plannen volgen.


Voor meer informatie over een uitvaart in Tilburg, zie Uitvaart-Tilburg.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >