nieuws

Facultatieve
Sponsors

Waarschuwing voor crowdfunding uitvaart

14 januari 2017

De gemeente Den Haag waarschuwt voor een crowdfundingactie op Doneeractie.nl. Daar vraagt een onbekende persoon mensen om geld te doneren voor de overleden Haagse Chuck Deely. De gemeente roept mensen om geen geld te doneren omdat de gemeente al zorg draagt voor de uitvaartkosten, dat meldt het AD.

De gemeente zegt het heel vervelend te vinden voor mensen die al geld hebben gestort. De overledene wordt gecremeerd en niet begraven zoals op Doneeractie.nl staat. De gemeente benadrukt dat er helemaal geen geld opgehaald hoeft te worden voor de uitvaart.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Den Haag op www.uitvaart-den-haag.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


18 januari 2017 om 15:16

Femke Brouwer

Deze doneeractie is gestart door ondernemers uit de buurt waar Chuck altijd speelde. Op het moment dat de actie aangemaakt is was er nog geen familie gevonden van Chuck en daarom was de wens van deze mensen een normale begrafenis + graf bij elkaar te krijgen voor Chuck.

Op het moment dat er uiteindelijk toch familie werd gevonden en besloten is Chuck te laten cremeren kon het geld dus niet meer gebruikt worden voor de begrafenis en zijn in samenspraak met de actie-eigenaar alle donaties terugbetaald aan de donateurs.

Er was dus zeker geen sprake van kwade opzet.


Uw reactie op dit artikel