nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden symposium: ‘Zelfdoding? Praat erover!’

19 januari 2017

Yarden Vereniging organiseert op dinsdag 11 april 2017 het symposium ‘Zelfdoding? Praat erover!’.Met het symposium wil Yarden Vereniging het thema zelfdoding bespreekbaar maken. Iedereen die persoonlijk of professioneel, direct of indirect, met zelfdoding te maken heeft of heeft gehad , krijgt tijdens verschillende interactieve lezingen handvatten aangereikt. Ter preventie en ten behoeve van de rouwverwerking. Het symposium vindt plaats van 17.00 uur tot 21.30 uur (ontvangst vanaf 16.30 uur) in Yarden Crematorium Daelwijck in Utrecht.

Sprekers
Het symposium biedt een gevarieerd en interactief programma met interessante sprekers:

  • Jan Mokkenstorm, directeur 113Online, platform voor suïcidepreventie, licht de cijfers, feiten en urgentie toe rond de preventie van zelfdoding. Hij gaat in op vragen als: Wat doet 113Online, wat is hun missie en visie? Wat zijn signalen om te herkennen dat iemand zelfdoding overweegt en wat kun je doen om iemand te helpen bij het zoeken naar een andere oplossing?
  • Viktor Staudt, ervaringsdeskundige die een poging tot zelfdoding overleefde, vertelt openhartig ‘Het verhaal van mijn zelfmoord’. Eind 1999 sprong hij voor een trein. Hij overleefde, maar verloor beide benen.
  • Danielle Pascal, schrijfster en psychosociaal therapeute, gaat in op de impact van zelfdoding op de samenleving. Niet alleen op nabestaanden, maar ook op collega’s, klasgenoten, buren, hulpverleners, politie en andere betrokkenen. Hoe gaan zij ermee om, waar lopen ze tegenaan en wat hebben ze nodig?


Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het symposium via www.yarden.nl/agenda en zich inschrijven voor twee van de drie interactieve lezingen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Programma
Na ontvangst met koffie, thee en broodjes introduceert dagvoorzitter Daan Westerink, publicist, rouwdeskundige en docent aan de Hogeschool Utrecht, het symposiumthema. Daarna kunnen bezoekers deelnemen aan twee van de drie interactieve lezingen. De belangrijkste bevindingen en conclusies uit de lezingen worden vervolgens besproken door de dagvoorzitter en sprekers. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Het programma wordt muzikaal omlijst met live pianomuziek van Annerieke van der Loo.

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel