nieuws

Facultatieve
Sponsors

47 procent meer uitvaartondernemers actief in Nederland (periode 2011/2016)

4 januari 2017

De tarieven in de uitvaartbranche staan sterk onder druk. Daar zijn verschillende oorzaken voor op te noemen. Tijdens de crisis gingen consumenten ook bij een uitvaart meer op de kosten letten. De online aanbieders met goedkope uitvaartpakketten vonden daardoor hun weg in de markt. Maar ook het aantal uitvaartondernemers is enorm toegenomen. In 2011 waren er zo´n 1200 uitvaartondernemers actief en dat zijn er nu 1800, een stijging van maar liefst 47 procent, dat meldt de Telegraaf op basis van cijfers van de BGNU.

BGNU-voorzitter Paul Koeslag merkt daarbij op dat het aantal sterfgevallen slechts met acht procent is gestegen. Je zou dus kunnen concluderen dat er binnen de uitvaartbranche sprake is van overcapaciteit. Voor uitvaartondernemers wordt het daardoor steeds belangrijker dat ze goed zichtbaar zijn op de plekken waar consumenten zoeken naar uitvaartondernemers. Want consumenten van deze tijd oriënteren zich steeds meer voordat ze een uitvaartondernemer de opdracht voor de uitvaart geven. Consumenten kijken daarbij uiteraard naar het tarief maar ook naar de kwaliteit van de dienstverlening.

Tarieven uitvaart bijna gehalveerd

Door de grote concurrentie en het feit dat consumenten steeds beter weten wat er allemaal te koop is, staan de tarieven in de uitvaartbranche sterk onder druk. Directeur Peter van Schaik van BV Uitvaart.Com zegt in de Telegraaf dat zeven tot achtduizend euro vroeger gangbare tarieven waren voor een uitvaart, maar dat men vandaag de dag grote besparingen kan realiseren door vooraf goed te oriënteren via vergelijkingssites als www.uitvaartmarkt.nl of www.uitvaartoffertes.nl.

UWV stuurde mensen door tijdens crisis

BGNU-voorzitter Paul Koeslag laat aan de Telegraaf wegen dat het UWV tijdens de crisis veel mensen het advies gaf om wat te gaan doen in de uitvaartbranche. Het vak is namelijk niet beschermd, dus iedereen kan zichzelf uitvaartondernemer noemen. De BGNU heeft voor haar leden een nationaal vak-examen gelanceerd. Op die manier wil de BGNU er voor zorgen dat haar leden alleen werken met goed gekwalificeerd personeel.

Voor grote bestaande uitvaartbedrijven vormen al die kleine nieuwkomers toch een bedreiging omdat grote organisaties vaak veel vaste lasten hebben van onder andere grote panden, dure auto’s en personeel. Kleine zzp’ers hebben die vaste lasten niet, zij huren de benodigde materialen, vervoer en personeel in per uitvaart die ze uitvoeren. Daardoor kunnen zij hun tarief makkelijker omlaag doen als de markt daar om vraagt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >