nieuws

Facultatieve
Sponsors

Verontwaardiging over verspreiden video’s verongelukte jongen

23 januari 2017

Gistermorgen kwam een pas 16-jarige jongen om het leven bij een auto ongeluk in Almelo. Terwijl hulpdiensten vochten voor het leven van de puber maakten omstanders foto’s en video’s. De politie en de burgemeester van Almelo zijn verontwaardigd over dit respectloze gedrag van mensen.

Sommige mensen hebben kennelijk zo weinig verstand/sociale vaardigheden dat ze niet begrijpen dat het opnemen en verspreiden van dit soort beelden vreselijk is voor nabestaanden. De politie en burgemeester Gerritsen roepen mensen op om de beelden niet meer te verspreiden en ze te verwijderen van sociale media.

Deel geen beelden meer van slachtoffers

Het komt helaas vaker voor dat omstanders foto’s en video’s maken van slachtoffers. Daardoor komt het voor dat nabestaanden worden geconfronteerd met beelden die het rouwproces nog veel moeilijker maken dan het al is. De oproep is dan ook aan een ieder om je verstand te gebruiken en je in voorkomende situaties eerst eens af te vragen hoe je het zelf zou vinden als een van je eigen dierbaren betrokken is bij een ernstig ongeval.






Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Almelo op www.uitvaart-almelo.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >