nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lezing mr Willem van der Putten op Natuurbegraafplaats Bergerbos

13 januari 2017

De heer mr Willem van der Putten is specialist op het gebied van de wetgeving voor begraven en cremeren. Hij schrijft boeken en artikelen voor vakgenoten, maar is bij het publiek ook bekend door zijn omvangrijke gratis internetadvies. Op woensdag 29 maart geeft hij een lezing op Natuurbegraafplaats Bergerbos. Hij gaat het onder andere hebben over de ontwikkeling van natuurbegraven en andere tendenzen in de uitvaart.

De heer Van der Putten staat bekend als een boeiende spreker met een enorme kennis van begraven en begraafplaatsen.

Hij wil over minstens 3 onderwerpen praten:

De stormachtige ontwikkeling van natuurbegraven
Bergerbos was in 2002 de eerste natuurbegraafplaats. Anno 2017 zijn er landelijk ruim 20 natuurbegraafplaatsen en zijn er plannen voor nog eens 40 extra. Is dat een goede ontwikkeling?

Tendenzen in de uitvaart
Het cremeren neemt toe; begraven neemt af. Wat betekent dat voor begraafplaatsen?

De lijkschouw
Op 29 november 2016 bracht het Nederland Forensisch Instituut (NFI) naar buiten dat er zorgen zijn over de lijkschouw in Nederland. Het lijkt erop dat tientallen moorden niet worden ontdekt, maar dat bijvoorbeeld te snel wordt geconcludeerd dat er sprake is van een ongeluk of zelfmoord. Begin dit jaar is de heer Van der Putten door de minister van Justitie gevraagd zitting te nemen in de ‘Taskforce lijkschouw’ om te onderzoeken hoe de lijkschouw kan worden verbeterd. De heer Van der Putten behandelt de stand van zaken. Hij heeft in het verleden gepubliceerd hoe met behulp van gaten in de wetgeving een perfecte moord kan worden gepleegd.

Bezoekers kunnen vragen stellen en suggesties voor andere onderwerpen doen.

Datum en locatie
Ontvangst op woensdag 29 maart van 19.00-19.30 met koffie of thee. Aanvang lezing 19.30 uur op Natuurbegraafplaats Bergerbos, Roskam 7, 6077 NK St.Odiliënberg.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 20 maart 2017 via een email naar bergerbos@natuurbegraafplaats.nl o.v.v. naam en aantal personen. Let op: er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees op tijd met aanmelden.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn