nieuws

Facultatieve
Sponsors

70.000 Euro mee gecremeerd in Rosmalen

6 januari 2017

De crematie van een 75-jarige man uit Den Bosch is mogelijk de kostbaarste ooit geweest in Nederland. Dat is het geval als zijn 54-jarige dochter de waarheid spreekt. De dochter staat voor de rechter omdat ze na het overlijden van haar vader 70.000 euro in contanten opnam. Ze zegt dat ze het geld met haar vader heeft laten cremeren omdat niemand anders dan haar vader er recht op had, dat meldt het Brabants Dagblad.

De zoon van de overledene heeft zijn zus voor de rechter gedaagd omdat hij recht had op de helft van het geld. Zijn strijd om het geld te krijgen duurt al jaren. De officier van justitie gelooft niet dat de vrouw het geld daadwerkelijk mee liet gaan in de crematieoven. In 2012 werd de vrouw al veroordeeld tot het betalen van ruim 30.000 euro aan haar broer. Dat heeft ze nog altijd niet gedaan. De officier eist nu dat de vrouw het geld echt gaat betalen aan haar broer, hij merkt daarbij op dat het voor het OM niet uitmaakt of ze het geld wel of niet heeft laten cremeren. Haar broer had recht op de helft en daarom moet de vrouw zorgen dat haar broer zijn deel alsnog krijgt.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Den Bosch op www.uitvaart-den-bosch.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


20 januari 2017 om 11:26

Madelon Revermann

Een verdrietige geschiedenis. Hebzucht is in feite angst. Vanuit die gedachte kunnen we weer gemakkelijk compassie hebben met de vrouw, maar haar gedrag is natuurlijk niet juist. Goed dat de rechter haar corrigeert als het de familie niet lukt. Het zou mooi zijn als de rechter ook de verstoorde verhoudingen zou kunnen herstellen...


Uw reactie op dit artikel