nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monumentale kunstwand onderdeel renovatie Aula begraafplaats Zegestede

19 januari 2017


SCB Zoom- en Zegestede heeft in 2007 het beheer van begraafplaats Zegestede overgenomen van de gemeente Roosendaal. De aula op de begraafplaats dateert uit 1977 en voldoet niet meer aan de normen/eisen van deze tijd. SCB Zoom- en Zegestede heeft daarom besloten deze aula compleet te renoveren. De aula zal naast begrafenisplechtigheden ook als tweede aula voor crematorium Zegestede gaan dienen. In oktober 2016 is hoofdaannemer Heembouw uit Breda gestart met de renovatie van de aula.

Met respect voor de verfijnde detaillering van het oorspronkelijk ontwerp wordt het gebouw onder andere voorzien van een nieuw volledig geïsoleerd dak, luchtbehandelingssystemen die comfort van de bezoekers waarborgt bij zowel zeer warm als zeer koud weer en een volledig uitgeruste keuken.

SCB heeft een architect in de hand genomen voor het (interieur)ontwerp van het gebouw. Deze architect, mevrouw Ingrid Annokkee van Pole Productions, is onder andere bekend van de bibliotheek (OBA) in Amsterdam. Mevrouw Annokkee heeft zich tot doel gesteld om een gebouw te ontwerpen dat zowel aan de buiten als aan de binnenkant een totaal beleving wegzet dat bijdraagt als “troostrijke architectuur”. De ervaring in het gebouw is een belevingsroute die de stemming van de nabestaanden volgt; van ingetogen, sereen en stil bij aanvang van de plechtigheid tot, mogelijk zelfs het vieren van het leven bij de afronding van de condoleance. Om hieraan vorm te geven is er onder andere een speciaal kunstwerk ontworpen dat wordt geïntegreerd in de volledig glazen achterpui.


Onthulling
Op dinsdag 17 januari 2017 werd een deel van deze bijzondere wand van de aula onthuld. De wand bevindt zich in de ruimte waar de overledene en de naaste nabestaanden worden ontvangen en van waaruit de overledene ook weer vertrekt. De wand is een opengewerkte muur die bestaat uit schaduwen van 1001 dingen en is ontworpen door Edward Janssen van Buro Ontward uit Amsterdam.

Het gebouw is straks geschikt voor groepen tot maximaal 100 personen. Het gehele gebouw staat, voor een overeengekomen tijdsduur, exclusief tot beschikking van de familie. Het afscheid kan geheel naar de wensen van de nabestaanden/overledene worden ingevuld. Het streven is dat de vernieuwde aula in mei in gebruik zal worden genomen.

Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede is opgericht in 1990 en beheert de crematoria in Bergen op Zoom en Roosendaal en begraafplaats Zegestede te Roosendaal.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >