nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bouw Crematorion Zorgvlied bijna voltooid

2 maart 2016


De verwachting is dat het Crematorion vanaf 17 maart 2016 operationeel is en dan ook in gebruik genomen kan worden. Er wordt met man en macht gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. De bouwvakkers zijn klaar en nu is men druk bezig met het installeren van de oven en het gereed maken van de buitenruimte en de toegangswegen naar het crematorion.

Het personeel krijgt daarna nog het laatste onderricht in het bedienen van de apparatuur. Nadat het Crematorion een tijdje gedraaid heeft is de verwachting dat het ca. twee weken later officieel wordt geopend en dat er dan ook enkele open dagen worden georganiseerd waarbij omwonenden en belangstellenden van harte worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Wat is een crematorion?

Wat is een crematorion?

Het crematorion herbergt alleen een technische ruimte waarin de crematieoven staat. Met het concept van een crematorion krijgt het cremeren op Zorgvlied een eigentijds, individueel en persoonlijk karakter. Door de naar boven gerichte vormgeving wordt het gevoel van een opgaande reis versterkt. Bovendien zorgt het gekozen materiaal voor een verrassend zachte uitstraling. Bij het bijzondere ontwerp van GroupA architecten is uitgegaan van de behoefte om de overledene tot het laatste moment te begeleiden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Hoe gaat het in zijn werk?

De afscheidsplechtigheid kan worden gehouden in de monumentale aula van Zorgvlied maar ook elders, waarna de nabestaanden de overledene, lopend door de prachtige groene omgeving, begeleiden naar het Crematorion.

Bij het Crematorion kunnen de nabestaanden ervoor kiezen om de kist na een laatste groet in de voorhof achter te laten of om de kist zelf in de oven te brengen.

Waarom een crematorion?

Het crematorion voldoet aan de nog steeds groeiende vraag naar cremeren. Onderzoek wijst uit dat ongeveer 75% van de ondervraagden kiest voor cremeren en 25% voor begraven. Op basis van onderzoek verwacht Zorgvlied in de beginjaren ongeveer 500 crematies per jaar te verzorgen en dat aantal kan nog groeien.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >