nieuws

Facultatieve
Sponsors

Realisatie natuurbegraafplaats Schaijk

1 maart 2016

In Schaijk wordt een nieuwe natuurbegraafplaats gebouwd. In het bos waar de natuurbegraafplaats wordt gerealiseerd moeten eerst bomen worden gekapt om open plekken te realiseren waar begraven kan worden. Tegenstanders van de natuurbegraafplaats zijn daar niet blij mee, dat meldt Omroep Brabant.

Roy van Boekel van Natuurbegraven Nederland laat aan de regionale zender weten dat er inderdaad gekapt moet worden, maar dat men nieuwe bomen zal planten ter compensatie. Er worden ook stuiken aangelegd zodat het open veld van zelf opgaat in het bos. De natuurbegraafplaats wordt naar verwachting eind dit jaar in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


1 maart 2016 om 12:28

Peter

Uitvaart.nl schrijft 'kappen'. Was dat maar zo, de bomen worden gerooid. Het bos betreft een archeologisch terrein, ooit was hier een veldslag tussen Franse en Nederlandse troepen. Behoud van deze waarde is met kappen min of meer gerespecteerd (terwijl je er daarna duizenden gaten in graaft voor de graven) maar met grof rooien wordt de ondergrond in zijn geheel blijvend geroerd en de structuur vernietigd. Het heeft allemaal niets meer te maken met de zorg die Natuurbegraven Nederland BV zegt te hebben voor cultuur, archeologie en natuur, dat staat alleen in de aanvraag voor vergunning en in de marketingverhalen.


1 maart 2016 om 10:59

Helena

Uiterst dubieus hoe deze investeerders met de natuur omgaan. Dit zijn geen natuurliefhebbers, dit gaat om het geld. Dit is begraven ten koste van flora, fauna en de natuurbeleving van de nog levende mens. “Als je van de natuur houdt, wil je er niet in begraven worden. Dan laat je de natuur schoon achter voor ons nageslacht."


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE