nieuws

Facultatieve
Sponsors

Omgaan met agressie-training voor uitvaartleiders in de Westerkerk (Amsterdam)

14 maart 2016


Op de aankomende uitvaartbeurs in de Westerkerk organiseert BV Uitvaart.Com in samenwerking met Kudding & Partners een gratis workshop “Omgaan met emoties en agressie” voor uitvaartondernemers en medewerkers van begraafplaatsen en crematoria. De toegang is gratis.

“Als ik je zie, sla ik je kop van je romp”, kreeg een uitvaartleider onlangs telefonisch horen van een boos familielid. Enig probleem: de koeling van de overledene stond nog bij de familie en moest nog worden opgehaald.

Het overlijden van een dierbare is een bijzonder emotionele aangelegenheid. Geen wonder dat emoties soms hoog oplopen. Maar hoe ga je daar mee om als uitvaartprofessional?


POU Fotografie, met dank aan Mud & Beista Uitvaartzorg (Leeuwarden)

Op de aankomende uitvaartbeurs op 23 april in de Westerkerk te Amsterdam geeft Kudding & Partners een training “Omgaan met emoties en agressie”. Directeur Edward Kudding legt uit: “Hulpverleners, zoals ook uitvaartondernemers, worden in hun werk geconfronteerd met emoties en/of grensoverschrijdend gedrag van klanten of bezoekers. Dat gedrag kan zich richten op omstanders, de omgeving of op de uitvaartbegeleider zelf. Het geeft gevoelens van angst, machteloosheid of boosheid en maakt dat de uitvaartleider minder effectief gaat communiceren en escalatie dreigt. Dat vraagt om inzicht in het gedrag van de agressor, preventieve vaardigheden en het methodisch kunnen hanteren van verbaal agressief gedrag.


POU Fotografie, met dank aan Mud & Beista Uitvaartzorg (Leeuwarden)

Op 23 april zullen we een training organiseren helemaal afgestemd op de praktijk van uitvaartondernemers en personeel van begraafplaatsen en crematoria. De training wordt gegeven door Edward Kudding en Stephan Wattimena. Wilt u gratis meedoen met deze workshop en zo uw persoonlijke veiligheid tijdens uw werkzaamheden vergroten? Reageer dan onderaan dit bericht of geef u snel op via info@uitvaart.nl. Het aantal plaatsen is beperkt. Klanten van BV Uitvaart.Com en uitvaartondernemers die in uitvaartkostuum naar de beurs willen komen, krijgen voorrang.

Over Kudding & Partners

Over Kudding & Partners

Kudding & Partners, Advies & Training is al ruim 25 jaar werkzaam in sociale veiligheid; trainingen en opleidingen in de zorg, het onderwijs en de publieke sector. Wij vinden dat iedereen in Nederland recht heeft op een veilige plek om te wonen, te leven, te leren en te werken. Kudding & Partners zijn gespecialiseerd in:

 • moeilijk verstaanbaar- , grensoverschrijdend gedrag,
 • methodische verbale en fysieke agressiepreventie en -hantering,
 • omgaan met verwarde personen, opvang en nazorg,
 • individueel, groeps- en teamgerichte aanpak,
 • coaching, training en opleiding op elk gewenst niveau.

  Kudding & Partners is researchpartner van TU-Delft en actief op alle niveaus van het geweldsspectrum en in staat om te handelen in de meest extreme omstandigheden.

 • Heeft u op dit moment een
  uitvaartondernemer nodig?

  Bel nu: 088 605 1219
  Dag en nacht bereikbaar  Nee, ga verder >