nieuws

Facultatieve
Sponsors

Coöperatie DELA neemt Nijmeegse crematorium Waalstede in gebruik

18 maart 2016


De eerste crematies in het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum Waalstede in de wijk Dukenburg vinden plaats op maandag 21 maart. Het jongste crematorium van coöperatie DELA ligt aan de Staddijk 130 naast de snelweg A73 in een parkachtige omgeving. Het uitvaartcentrum aan de Burgemeester Daleslaan verhuisde al op 7 maart naar de nieuwe locatie. In Waalstede zullen zo’n drie á vier crematies per dag plaatsvinden.

Voor eigenaar coöperatie DELA is Waalstede de kroon op haar dienstverlening aan ruim 180.000 leden van de coöperatie in de regio Nijmegen. ‘Tot op heden waren de nabestaanden aangewezen op crematoria die wij niet in eigen beheer hebben‘, stelt locatiemanager Guus Opdenoordt. ‘Met de ingebruikname van Waalstede kunnen we onze leden meer flexibiliteit bieden. We krijgen nu zelf de regie over onze uitvaartplanning, maar bieden ook ruimere tijden voor afscheid en condoleance aan. In deze eigen locatie borgen we bovendien onze hoge kwaliteit van dienstverlening.’ Naast leden van de coöperatie zijn ook families die kiezen voor een andere uitvaartverzorger van harte welkom.


Goed geoutilleerd

Binnen oogt alles ruim, huiselijk en kleurrijk. Kunst aan de muren, veel licht en eigentijdse meubels. ‘Dit zijn allemaal bewuste keuzes’ stelt Opdenoordt. ‘We nemen hiermee het verdriet niet weg, maar uit ervaring weten we dat een goed afscheid in een aangename omgeving nabestaanden helpt om de draad van het leven weer op te pakken.’ Het crematorium beschikt naast de crematievoorziening over een ruime aula met 145 zitplaatsen (eenvoudig met 25 stoelen uit te breiden) en 250 staanplaatsen. Een zwarte vleugel is aanwezig, evenals moderne audiovisuele middelen. Voor intiemere afscheidsbijeenkomsten is er een huiskamer. Het uitvaartcentrum beschikt over vier familiekamers voor opbaringen en afscheid. Eén daarvan is een 24-uurskamer die nabestaanden de mogelijkheid biedt om dag en nacht bij de overledene te zijn. Er zijn twee verzorgingskamers waar nabestaanden kunnen helpen bij de verzorging van hun overleden dierbare. Verder is er een ruime ontvangstruimte, een ruimte voor extra bezoekers bij grote drukte, een gezinskamer voor de naaste familie, twee koffiekamers voor condoleances en een uitvaartlounge. Op de eerste verdieping zijn de kantoren voor DELA-medewerkers.

Condoleances

Iedere uitvaart is persoonlijk en daarom is het horeca-aanbod uitgebreid. Naast het vertrouwde kopje koffie met cake is er veel meer mogelijk. Zo kan er ook worden gekozen voor een uitgebreide lunch, tapas of een goed glas wijn. Nabestaanden kunnen hiermee het afscheid geheel naar eigens wens invullen. Nieuw is draadloze afstandsbediening in de crematieruimte waarmee nabestaanden zelf de crematie in gang kunnen zetten.

Een met de omgeving

Het moderne gebouw is groot zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn. Opdenoordt: ‘Het gebouw gaat door zijn speelse belijning en natuurlijk materiaalgebruik op in de groene omgeving. Het oude eikenlaantje vloeit over in het aangelegde park met een royale vijverpartij. Voor de aanwezige dassen zijn voorzieningen getroffen zodat zij als vanouds op het terrein voedsel kunnen blijven zoeken.’ Op het terrein bevinden zich ook een urnenmuur, urnengraven, strooivelden en voldoende parkeerplaatsen.

Entree aan de Staddijk

De ingang van Waalstede ligt aan het gedeelte van de Staddijk richting de recreatieplas aan de andere kant van de snelweg. De gemeente heeft extra veiligheidsvoorzieningen getroffen. Naast het rijgedeelte voor auto’s is een voetpad en een fietspad aangelegd. Op zaterdag 16 april organiseert crematorium en uitvaartcentrum Waalstede een open dag.

Over coöperatie DELA

Zo’n 150 vestigingen, 2.400 medewerkers, bijna 42.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 80 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een 'Great Place to Work', heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >