nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ria Kuiper ritueelbegeleider van het jaar 2016

Twentse zet het vak met passie op de kaart

21 maart 2016


Bron: LBvR

De leden van de Landelijke Beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders (LBvR) hebben Ria Kuiper uitgeroepen tot Ritueelbegeleider van het jaar. Door anderen werkzaam in de uitvaartbranche wordt Ria geroemd omdat ze als ritueelbegeleider uit de regio Twente het vak met passie en doorzettingsvermogen uitoefent.

“Haar vertrouwen en haar verbondenheid zijn voelbaar voor ieder. Voor nabestaanden is zij een warme bron van rust, die aanvoelt waar zij behoefte aan hebben. Ria heeft het talent te luisteren, de juiste vragen te stellen en weer te geven in een waardige en persoonlijke lezing.” Zo luidt het verkiezingsrapport. Ria heeft met de wijze waarop ze het beroep uitoefent, voelbaar gemaakt wat de toegevoegde waarde van ritueelbegeleiding is. De uitroeping vond plaats tijdens de jaarvergadering van de LBvR in het Utrechtse Leusden op zaterdag 19 maart jl.

Achtergrond

Toen Ria 17 jaar was, stierf haar vader door een ongeval. Toen zij later, wederom plotseling, haar vriend verloor wist ze het zeker: Als je afscheid van iemand moet nemen en vroeg of laat moeten we dat allemaal, dan draait het om de manier waarop je afscheid neemt. In 2006 volgde ze de opleiding “Ritueel Begeleiden bij Afscheid” bij Het Moment. Hier worden mensen opgeleid om op professionele wijze de coach te zijn van nabestaanden vanuit creativiteit, inspiratie en spiritualiteit.

Bekendheid en status

De LBvR is een landelijke organisatie van en voor professionele ritueelbegeleiders. De vereniging wil vanuit samenwerking en verwantschap het beroep van ritueel begeleiden landelijke bekendheid en status geven. Een ritueelbegeleider begeleidt mensen rondom de sleutelmomenten in hun leven. Naast een uitvaart kan dat ook een geboorte, een huwelijk of stervensbegeleiding zijn.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >