Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Open dag nieuwe crematorium Domstede in Utrecht

woensdag 9 maart 2016

Op zaterdag 19 maart houdt het crematorium en uitvaartcentrum Domstede in Utrecht een open dag. Rondkijken, vragen stellen, proeven en meedoen aan verschillende activiteiten; de deuren van Domstede aan de Proostwetering 8 staan voor jong en oud open tussen 12.00 en 16.00 uur.

Alle ruimten in het gebouw zijn open voor het publiek, ook die van de verzorgingsruimte en de crematieruimte. Medewerkers staan klaar vragen te beantwoorden over cremeren, uitvaartverzorging, opbaarmogelijkheden, de 24-uurs kamers, urnen en assieraden, nabestaandenzorgen andere onderwerpen. Daarnaast vindt er een presentatie plaats over thanatopraxie, een lichte vorm van balseming die zorgt dat een lichaam van een overledene voor een aantal dagen weer een natuurlijke uitstraling krijgt.

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen meedoen aan activiteiten zoals een speurtocht door het kleurrijke gebouw of een glittertattoo laten plakken. In de koffiekamer staat een interactieve kinderplaat die een korte samenvatting van de speurtocht geeft. Kinderen kunnen hier vragen stellen en onder begeleiding komen alle aspecten rondom een uitvaart kort voorbij. Daarnaast zijn er (onder voorbehoud) verschillende vormen van bijzonder rouwvervoer aanwezig zoals Leentje de rouwkoe en de uitvaartbus, -motor of –truck. Er wordt koffie, thee en fris geschonken en ook kan iedereen proeven van allerlei smakelijke hapjes uit het horeca-aanbod van condoleances.

Bijzonderheden
Het crematorium ziet er aan de buitenkant door de ronde vormen en belijning onalledaags uit. Binnen is het niet somber maar juist kleurrijk en huiselijk. Ook valt door de grote ramen veel daglicht binnen. Het gebouw is ruim opgezet en beschikt onder andere over een intieme familiekamer voor afscheid in kleine kring en een verzorgingsruimte die zo is ingericht dat nabestaanden aanwezig kunnen zijn bij de laatste verzorging en als ze dat willen ook kunnen helpen. Nabestaanden begeleiden steeds vaker de overledene tot in de crematieruimte. Nieuw is hier een afstandsbediening die aanwezigen kunnen gebruiken om zelf het crematieproces in gang te zetten.

Bereikbaarheid
Parkeren kan op eigen terrein, bij grote drukte in de parkeergarage The Wall aan de Hertogswetering 183 in Utrecht. Deze ligt schuin tegenover het crematorium. Parkeren is hier de eerste twee uur gratis.

Over coöperatie DELA
Zo’n 150 vestigingen, 2.400 medewerkers, bijna 42.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 80 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een 'Great Place to Work', heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder