nieuws

Facultatieve
Sponsors

Robert Schurink nieuwe directeur NVVE

14 augustus 2015

Robert Schurink (1956) wordt per 1 september a.s. de nieuwe directeur van de NVVE. Tot de vorming van GroenLinks was hij politiek maatschappelijk actief als voorzitter van een landelijke jongerenorganisatie respectievelijk dagelijks bestuurder van een politieke partij. Na afronding van de studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam gaf hij vier jaar lang leiding aan een uitgeverij/drukkerij en was hij directeur van dagblad De Waarheid.

Zijn loopbaan vervolgde hij medio 1991 bij het AMC, waar hij jarenlang plaatsvervangend medisch directeur was. De laatste 17 jaar was hij actief als adviseur en headhunter voor de zorgsector, vanuit zijn eigen bureau Cortex Group. Zijn bureau voerde projecten uit op strategisch/tactisch niveau voor ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en zorginstellingen in de geestelijke gezondheidszorg.

Robert Schurink ziet in de nieuwe functie veel van zijn kennis en ervaring samenkomen. “Directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) is een betekenisvolle baan. De NVVE is een strijdbare vereniging met meer dan 160.000 leden, die veel betekent voor mensen in de laatste fase van hun leven. Van dichtbij heb ik mogen meemaken hoe mooi afscheid nemen is op een zelfgekozen tijdstip en dat gun ik iedereen. Daar kan ik nu daadwerkelijk mijn bijdrage aan leveren.”

De onderwerpen waarop Robert Schurink zich in de komende periode met name wil gaan richten zijn hulp bij zelfdoding door niet-artsen en het verbeteren van de mogelijkheden om waardig te sterven bij een voltooid leven. “Zelf te kunnen bepalen wanneer je leven voorbij is en daar liefdevolle ondersteuning en professionele begeleiding bij mogen ontvangen is nog allerminst voor iedereen weggelegd. Naast de professionele route zal er dus ook veel aandacht zijn voor het verankeren van de hulp bij zelfdoding door niet-artsen en de autonome route middels het beschikbaar stellen van de laatstewilpil.”

Daarnaast zal Robert Schurink zich ook bezig houden met de toekomststrategie van de NVVE, het optimaliseren van dienstverlening aan de leden en de organisatie van de wereldconferentie van Right-to-Die organisaties, die de NVVE in mei 2016 organiseert in de RAI in Amsterdam onder de titel ‘Euthanasia 2016 – Professional Challenges’.

De voorzitter van het NVVE-bestuur, Margo Andriessen, geeft aan dat het bestuur met overtuiging en enthousiasme Robert Schurink benoemt. “Hij is een ervaren manager en bestuurder, die zijn sporen in de zorgsector heeft verdiend. Hij heeft bewezen zowel extern als intern te kunnen samenwerken en verbinden. Hij zal voortbouwen op het verleden en een stevig fundament gaan leggen onder de toekomst van de nog steeds groeiende en levendige NVVE.” Robert Schurink zal op 1 september de functie overnemen van interim directeur Rob Jonquiere.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE