nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta start nieuwe samenwerkingsvorm met lokale uitvaartverzorgers

17 augustus 2015


Monuta start met een nieuwe samenwerkingsvorm met lokale ondernemers in de uitvaartmarkt. Op deze manier versterkt Monuta haar positie in gebieden waar zij nu nog beperkt vertegenwoordigd is. De lokale organisaties houden hun eigen naam, maar krijgen het schaalvoordeel van een grote organisatie.

Monuta werkt al jaren met franchisenemers, maar deze samenwerkingsvorm is anders, aldus Manager Business to Business bij Monuta, Bob van Laatum: Kernwoord bij deze nieuwe participatie is ‘samenwerking’. We zoeken naar zelfstandige uitvaartondernemers die graag partner van Monuta willen zijn, omdat zij ook het geloof hebben dat we samen sterker zijn en kunnen groeien. Organisaties die nu al stevig verankerd zijn in hun omgeving en een goede naam voor zichzelf hebben opgebouwd en deze ook willen behouden, maar door het partnerschap samen de markt verder willen bewerken en willen groeien. En door de samenwerking met Monuta krijgen zij ook de schaalvoordelen van een grote organisatie, zoals inkoopvoordelen, toegang tot de verzekeringsportefeuille en ondersteuning op het gebied van marketing.


Directievoorzitter Gert-Hein de Heer (r) en directeur Uitvaartzorg Roos Zwetsloot (l) van Monuta ondertekenen het samenwerkingscontract met Johan Nijkamp (m) van Nijkamp Uitvaartzorg.

Voor Monuta is het belangrijk dat wij een betrouwbare partner hebben op plaatsen waar we nu nog niet goed vertegenwoordigd zijn, zodat we altijd dichtbij onze consumenten zijn. Vanuit de samenwerking kunnen beide partijen groeien. Bovendien ontstaat er extra capaciteit die elders in de regio ingezet kan worden bij drukte, vakantie of ziekte.”

De eerste twee samenwerkingsovereenkomsten zijn inmiddels een feit: Johan Nijkamp Uitvaartzorg uit de regio Rijssen-Holten en Monica van den Broek - De uitvaartzorg uit Veldhoven, zijn de eerste ‘partners van Monuta’.

Over Monuta

Monuta is een landelijke uitvaartverzorger en -verzekeraar met 100 vestigingen en ruim 1,3 miljoen verzekerden. Monuta heeft ruim 90 jaar ervaring en weet daarom hoe moeilijk nabestaanden het vaak hebben na een overlijden. In een korte en emotionele periode moet veel worden geregeld. Door vooral praktische zaken uit handen te nemen, krijgen de nabestaanden de tijd en ruimte om persoonlijke keuzes te maken. Zo is Monuta de steun bij iedere uitvaart. Nabestaanden hebben het tenslotte al moeilijk genoeg.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE