nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gewetenloze grafschenner steelt van graf overleden meisje Dinteloord

25 augustus 2015

Je hebt mensen die slecht zijn en je hebt… Op de website van de Steenbergse Bode staat een artikel waarin de ouders van een meisje dat in mei overleed, vertellen over het feit dat er steeds weer spullen worden gestolen van het graf. Het graf wordt geteisterd door iemand die er poppetjes vanaf haalt en die vazen en windkaarsen vernield. De ouders zijn ten einde raad en hopen dat er iemand is die er voor kan zorgen dat de dader wordt gepakt.

De incidenten doen zich voor op de Algemene Begraafplaats Dinteloord. De ouders vertellen in het artikel dat er een paar dagen na de begrafenis al over het graf werd gelopen. De eerste diefstal zou al na twee dagen hebben plaatsgevonden. De grafschenner zou ook toeslaan bij andere graven. Het gaat dan voornamelijk om graven van jonge mensen. De ouders plaatsten enige tijd geleden stokjes met vlindertjes bij het graf. Iemand vond het kennelijk nodig om die af te breken en het een eindje verderop neer te gooien.

De Steenbergse Bode meldt verder dat de ouders zich niet serieus genomen voelen door de gemeente. De beheerder zou hebben gezegd dat hij aangifte zou doen bij de politie en vroeg aan de ouders om in het vervolg foto’s te maken van vernielingen. Dat hebben de ouders ook gedaan, maar niemand nam daarna de moeite om even te laten weten wat er met de foto’s is gedaan.

De familie hoopt dat er camera’s worden opgehangen op de begraafplaats zodat de dader wordt gepakt. Mensen die mogelijk weten wie verantwoordelijk is voor deze laffe daden doen er goed aan om dit te melden bij de politie (0900-8844) want iemand die dit soort dingen doet heeft waarschijnlijk professionele hulp nodig.

Lees het hele artikel op de website van de Steenbergse Bode.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >