nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta Herma Pijfers nieuwe uitvaartonderneming Duin- en Bollenstreek

3 augustus 2015


Herma Pijfers

Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de evenementenbranche, gooide Herma Pijfers uit Kaag vorig jaar het roer om. Ze besloot zelfstandig uitvaartondernemer te worden. En na een stevige interne opleiding is het nu eindelijk zover: vanaf 10 augustus kent de Duin- en Bollenstreek een nieuwe uitvaartonderneming onder de naam Monuta Herma Pijfers.

Als iemand komt te overlijden, is dat vaak een emotionele en intens verdrietige gebeurtenis voor de achterblijvers. Herma: “Ik krijg vaak de vraag van nabestaanden hoe een passend afscheid eruit moet zien. Ik zeg dan altijd dat een afscheid mooi is als het past bij de overledene en hoe hij of zij het graag gewild zou hebben. Maar veel mensen hebben geen idee hoe hun geliefden hun eigen uitvaart het liefst zouden zien. Uit onderzoek van Monuta blijkt dat 59% van de Zuid-Hollanders vanaf 45 jaar wel eens heeft nagedacht over hoe de eigen uitvaart eruit zou moeten zien. Toch heeft slechts iets meer dan een kwart zijn of haar wensen op een of andere wijze vastgelegd of besproken met familie. Hierdoor kunnen nabestaanden voor moeilijke keuzes komen te staan na het overlijden van een geliefde. Het is dus heel belangrijk om na te denken over het eigen afscheid en de wensen bij leven met iemand te bespreken en eventueel ook vast te leggen.”

Uitvaarten zijn ook evenementen

Van de evenementenbranche naar de uitvaartbranche lijkt een grote stap. Toch ziet Herma het niet zo: “Voor mij was dit een logische stap. Uitvaarten zijn ook een soort van evenementen. Sterker nog, het zijn evenementen die onvergetelijk moeten zijn, waarbij het gaat over emoties en het raken van mensen. Mijn keuze voor dit vak hangt nauw samen met de manier waarop ik zelf in het leven sta: open, met oprechte interesse in de medemens en met een grote passie om anderen te helpen.”

Duin- en Bollenstreek

Acht jaar geleden verhuisde Herma met haar man en zijn dochter naar het schilderachtige eilandje Kaag. “De beste keuze die we ooit hebben gemaakt. We zijn echte watersportmensen en genieten hier dan ook met volle teugen van het water en de rust. En we zitten in tien minuten op het strand van Noordwijk of Katwijk. Maar niet alleen de natuur van de Duin- en Bollenstreek is prachtig, ik hou ook van de gezelligheid en de mensen. Ik voel me hier thuis. Geweldig dat ik dus nu ook in deze mooie regio kan werken.”

Monuta Herma Pijfers

Monuta Herma Pijfers verzorgt uitvaarten in Sassenheim, Noordwijk, Noordwijkerhout, Katwijk, Voorhout, Roelofarendsveen, Rijnsburg, Valkenburg ZH, Warmond, Hoogmade, Oud Ade, Rijpwetering, Nieuwe Wetering, Oude Wetering en Kaag. Heeft u vragen of wilt u graag een persoonlijk (kennismakings)gesprek met Herma? Neemt u dan contact op via info@monutahermapijfers.nl. Voor het maken van een afspraak of het melden van een overlijden kunt u ook bellen naar 0252 - 76 91 56 (dag en nacht bereikbaar), ook als u niet of elders bent verzekerd. Kijk voor meer informatie op www.monutahermapijfers.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE