nieuws

Facultatieve
Sponsors

Video: Gemeente Peel en Maas krijgt haar eigen Natuurbegraafplaats

23 augustus 2015

Opening Natuurbegraafplaats locatie ’t Rooth Maasbree, op zondag 6 september van 11.00 tot 17.00 uur. Midden in het Maasbrese bos ligt een prachtige waterpartij omgeven door zitbanken. Uniek in de begraafwereld is een afscheidsdienst vanaf een steiger midden in dit meertje. Rondom in de vredige natuur van ’t Rooth. De officiële opening vind op die zondag plaats door het oplaten van een heteluchtballon, met aan boord o.a. een bekende Maasbrese persoonlijkheid.

s-‘Middags is er een afwisselend optreden van het Maasbrees gemengd koor “Brits” en de Roermondse zangeres Willeke Simons, zij brengt luisterliedjes ten gehore. Rondom staan een dertigtal bedrijven die hun producten en diensten tonen, die aansluiten op het begraven of bijzetten in de vrije natuur.

Natuurbegraafplaats Venlo - Maasbree bestaat uit twee afzonderlijke delen en zijn apart gelegen, het Venlose deel is al vanaf 2010 in gebruik. Ook dit uniek, twee aparte natuurbegraafplaatsen verbonden door een bos pad met een lengte van ongeveer 600 meter, beide delen liggen in een aparte gemeente, het kleine deel van 3 ha. in Venlo en het grote deel van ruim 10 ha. in de gemeente Peel en Maas.

Door deze uitbereiding wordt dit de grootste natuurbegraafplaats van Limburg Het nieuwe grotere deel te Maasbree is ruim 10 ha. Groot en ligt ingeklemd tussen de weg naar het Rooth, de gemeentegrens met Venlo me aan de zuidzijde tussen rijksweg N 275 en aan de noordzijde de onvoltooide Noordervaart. Dit nieuwe deel aan het Rooth is sinds begin dit jaar in gebruik, inmiddels hebben er al een tiental begravingen en bijzettingen plaats gehad.
Begraven in de natuur is veel mooier en natuurlijker als op traditionele begraafplaatsen of kerkhoven.

Kosten van een graf zijn er beduidend lager omdat er geen grafzerken of monumenten geplaatst mogen worden, enkel een (gratis) zwerfkei siert het graf. Onderhoud is niet nodig, woorden als poetsen, vegen, harken of schoffelen zijn er onbekend, het parool luidt, laat de plek waar uw dierbare is begraven en de natuur met rust.

Voor meer informatie: www.natuurbegraafplaats.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >