nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitspraken Ombudsman uitvaart

26 november 2011

De Ombudsman voor de uitvaart heeft twee nieuwe uitspraken gepubliceerd. In een van de zaken was sprake van een waslijst aan klachten waarbij foutieve informatie werd geplaats in de rouwadvertentie en de chauffeur van de rouwauto met een iets te sportieve snelheid over de snelweg reed. De andere uitspraak heeft betrekking op de noodzaak van een verlengde kist.

Klacht 2011-42 is een zaak waarin er een waslijst aan klachten ingediend zijn, waarvan de belangrijkste zijn dat er een foutief tijdstip op de rouwkaart is vermeld met betrekking tot de afscheidsdienst. De rouwauto heeft op de snelweg 110km gereden in plaats van de gebruikelijke 80km. Er is een deel van de tekst weggevallen in de advertentie.

Klacht 2011-28 gaat over een klacht van een weduwe over de meerkosten die ze moest betalen voor de verlengde kist van haar overleden man. De man was 1.82 lang maar de uitvaartondernemer vond het toch nodig om een verlengde kist te laten maken. De uitvaartondernemer mag de meerkosten na de uitspraak zelf betalen omdat hij de familie niet juist heeft voorgelicht.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >