nieuws

Facultatieve
Sponsors

Puinhoop in Amerikaans legermortuarium

9 november 2011

Een Amerikaans legermortuarium is in opspraak gekomen nadat naar buiten is gekomen dat medewerkers onzorgvuldig met lichamen zijn omgegaan. De Amerikaanse luchtmacht heeft de misstanden bevestigd. De zaak kwam naar buiten door enkele klokkenluiders die onder andere melding maakten van kwijtgeraakte lichaamsdelen, dat meldt de Telegraaf.

Volgens onderzoekers is er sprake van ernstig wanbeheer in het mortuarium op de luchtmachtbasis in Dover. De legerleiding heeft toegegeven dat de enkel van een overleden militair kwijt is geraakt, evenals een tas met lichaamsresten die werden bewaard in een plastic tas. Een ander bizar vooral in het mortuarium was een geval waarbij medewerkers een beschadigd bot van een arm zaagden zodat de militair in zijn uniform in de kist kon. De medewerkers deden dit zonder eerst met de nabestaanden overleggen.

Functionarissen van het leger zeggen dat de misstanden een gevolg zijn van de druk op de medewerkers in het mortuarium. Doordat Amerika op verschillende plekken in de wereld gevechten heeft gevoerd in de afgelopen jaren werden er duizenden lichamen binnengebracht. Daarbij komt het regelmatig voor dat mensen zeer ernstig verminkt zijn, dat maakt het nog moeilijker om ze klaar te maken voor de uitvaart.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >