nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eerste gediplomeerde thanatopracteurs bij Yarden

2 november 2011

Op vrijdag 28 oktober 2011 zijn twee medewerkers van Yarden Uitvaartcentrum Kennemerland geslaagd voor hun opleiding tot thanatopracteur. Thanatopraxie is het tijdelijk conserveren van het menselijk lichaam na het overlijden en mag in Nederland alleen worden uitgevoerd door gediplomeerde specialisten.

Thanatopraxie kan worden vergeleken met een lichte vorm van balseming. Dankzij thanatopraxie behoudt de overledene tot tien dagen na het overlijden de natuurlijke kleur en vorm. Dit komt van pas wanneer er bijvoorbeeld familie vanuit het buitenland moet komen. Zo kunnen ook zij op een waardige manier afscheid nemen. Daarnaast wordt thanatopraxie toegepast wanneer de omgevingstemperatuur hoger is, zoals in de zomer, of in een warme kamer in een verzorgingstehuis.

Door de tijdelijke conservering is het ook dan niet nodig het lichaam te koelen en hoeft er geen apparatuur geplaatst te worden. De gediplomeerde medewerkers worden ook buiten Kennemerland ingezet om aan de stijgende behoefte aan thanatopraxie te voldoen. Wilt u algemene informatie over thanatopraxie, neemt u dan contact op met Yarden: 0800 1292. U kunt ook rechtstreeks bellen met Yarden Uitvaartcentrum in Kennemerland, gevestigd aan de Zijlweg in Haarlem: 088 927 3571.

Volgende week donderdag lanceert Uitvaart.nl een film waarin een thanatopracteur precies laat zien hoe thanatopraxie in zijn werk gaat en wat de voor- nadelen van de behandeling zijn.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >