nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vertrouwelijk chatten over verlies

29 november 2011


Op 19 november 2011 hebben Humanitas en Yarden de nieuwe website www.pratenoververlies.nl gelanceerd. Op deze site kunnen nabestaanden chatten over het verlies van een dierbare.

Veel mensen vinden het moeilijk om over de dood van een dierbare te praten. De omgeving toont weinig begrip, of men wil mensen niet tot last zijn. Op de website www.pratenoververlies.nl kan vertrouwelijk en anoniem met een vrijwilliger worden gechat over verlies en rouw.

pratenoververlies.nl is de eerste online hulpsite waar een-op-een met een deskundige vrijwilliger over het verlies van een dierbare gechat kan worden. Hiermee onderscheidt de site zich van sites waar men lotgenoten kan ontmoeten op een forum of in een chatroom.

De chat is voor iedereen, ongeacht leeftijd en achtergrond. Nabestaanden kunnen er hun hart luchten maar ook terecht met al hun vragen en (praktische) problemen. Chatten met een vrijwilliger is gratis, anoniem en vertrouwelijk. Er kan gechat worden van zondag- tot en met woensdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur. Openingstijden zullen in de toekomst worden uitgebreid.

Humanitas en Yarden
pratenoververlies.nl is een project van vrijwilligersorganisatie Humanitas en uitvaartonderneming Yarden. Beide organisaties hebben hun expertise op het gebied van ondersteuning bij verlies gebundeld. Met de website pratenoververlies.nl bieden zij hun diensten nu ook online aan. Het project wordt financieel gesteund door het Skanfonds en HSHB.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >