nieuws

Facultatieve
Sponsors

Viering Wereldlichtjesdag in Steenwijk

28 november 2011

Op zondag 11 december a.s. wordt voor de eerste keer in Steenwijk meegedaan aan Wereldlichtjesdag. Dit is een wereldwijde herdenking van alle overleden kinderen. Wat ooit begon in Amerika heeft zich over grote delen van de wereld verspreid. En nu is er dus ook in Steenwijk de gelegenheid om – samen met anderen – overleden kinderen te herdenken.

Om 18.45 uur, op de begraafplaats aan de Meppelerweg, bent u van harte welkom om aan deze herdenking mee te doen. Het is een korte ceremonie, waarin kaarsjes worden aangestoken, waarin muziek is en waarin in elk geval het lied Precious Child wordt gezongen. Precious Child is speciaal geschreven voor de viering van Wereldlichtjesdag. De Nederlandse versie van het lied wordt in Steenwijk gezongen door Sigrid Hof.

Kinderen die overleden zijn vormen een enorm verdriet voor ouders, broertjes, zusjes, grootouders en andere naasten. Het doet er niet toe of het kindje heel klein of al groter was, het gemis en het verdriet zijn er altijd. Het kan een stukje troost bieden om samen met anderen een moment van herdenken te beleven. Misschien wil je praten over het kind, of juist niet maar is het gevoel van verbondenheid op zich al troostrijk.

Ieder die zich aangetrokken voelt tot deze herdenking, ook kinderen, is van harte welkom op de begraafplaats Meppelerweg in Steenwijk, om half zeven zondagavond 11 december.

Er zijn winddichte lichtjes te koop voor € 2,- en deze neemt u na afloop mee naar huis.

De organisatie van deze eerste Wereldlichtjesdag in Steenwijk is in handen van de pas opgerichte Stichting Voorbije Toekomst. Deze stichting wil een herinneringsmonument oprichten ter nagedachtenis aan alle doodgeborenen, die zonder graf of urn verdwenen zijn. Tot halverwege de jaren ’80 was het praktijk dat een doodgeboren baby anoniem werd begraven of gecremeerd. Ouders kunnen na tientallen jaren heftige gevoelens van gemis en rouw ervaren, en speciaal voor deze moeders en vaders zal het herinneringsmonument een plek van troost moeten worden.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Reageer op dit artikel

Reacties:


29 november 2011 om 12:58

Petra Westendorp

Begraafplaats Oud Eik en Duinen in Den Haag organiseert al jaren een herdenkingsdienst op deze dag. Wij houden de dienst 's middags in onze aula en hebben daar een gastspreker en een organist die de dienst begeleid. Na de dienst gaan wij met z'n allen naar buiten om bij het speciale monument een kaarsje te branden. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Na afloop drinken wij met elkaar een kopje koffie en praten nog even na.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE