nieuws

Facultatieve
Sponsors

Slechte communicatie zorgt voor misverstand op begraafplaats

15 november 2011

Sinds dit jaar is de gemeente Hoorn strenger gaan toezien op het naleven van de regels voor grafbedekking en beplanting op de gemeentelijke begraafplaats. Het is de bedoeling dat ‘overtreders’ een brief ontvangen met het verzoek om aan de regels te voldoen. In het geval van mevrouw Meijerink-Tippell ging dat laatste niet goed. Ze ontving geen brief maar zag tot haar schrik dat planten van het graf van haar zoon waren weggehaald, dat meldt Dichtbij.nl.

Toen de vrouw navraag deed bleek dat de planten en enkele spullen tijdelijk waren weggehaald om ruimte te maken voor een bijzetting naast het graf. Dat is een normale procedure en er werd haar verteld dat alles weer terug geplaatst zou worden. Later bleek echter dat een deel van de planten niet zijn teruggeplaatst. Ze waren achter het graf neergelegd. In een artikel van Dichtbij.nl vraagt de vrouw zich af of er in dit geval sprake is van grafschennis.

De gemeente Hoorn zegt de gang van zaken te betreuren. De gemeente zegt haar best te doen om juist heel zorgvuldig te werk te gaan en zegt zich bewust te zijn van de grote emotionele waarde. Maar er zijn wel regels voor de grafbedekking om het mogelijk te maken dat er nieuwe begrafenissen kunnen plaatsvinden. In het geval van mevrouw Meijerink-Tippell was de grafbedekking 40 centimeter te lang. De nabestaanden was dit al twee keer verteld. Het verschil met eerder is dat de gemeente sinds dit jaar de regels handhaaft. De procedure daarbij is dat nabestaanden eerst een brief ontvangen. Medewerkers van de begraafplaats waren er vanuit gegaan dat ook in dit geval een brief was verstuurd. Een woordvoerder laat aan Dichtbij.nl weten dat het achteraf beter was geweest als er vooraf contact was geweest. Inmiddels heeft de familie de planten en de spullen, binnen de toegestane grenzen, teruggeplaatst.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >