nieuws

Facultatieve
Sponsors

Docu: ‘Kaffeefahrten ins Krematorium’ te zien op NED2

15 november 2011

De documentaire Kaffeefahrten ins Krematorium wordt donderdagavond om 22.55 uur uitgezonden op Nederland 2. Het is een intrigerende documentaire over het opkomende uitvaarttoerisme in de grensstreek. Duitse dagtoeristen op leeftijd gaan met commerciële busreisjes mee naar het crematorium in Venlo.

Dit soort busreizen kennen we vooral van aanbieders van pannensets of andere spullen voor thuis. De deelnemers krijgen een geheel verzorgde reis voor weinig geld, maar onderweg zal de organisator zijn verkoopstrategie op ze los te laten. Vaak kopen mensen spullen tijdens deze tochtjes. Filmmaker Sergej Kreso ontdekte dat deze reizen tegenwoordig ook worden gebruikt om uitvaarten te verkopen.
De Duitse uitvaartondernemer karl Schumacher biedt al een tijdje ‘Kaffeefahrten ins Krematorium’ aan naar het crematorium in Venlo. In de film is te zien dat de Duitser goede zaken doet, want keer op keer zitten de bussen vol met nieuwsgierige ouderen uit Duitsland. In het crematorium in Venlo worden inmiddels meer Duitsers dan Nederlanders gecremeerd.

Bekijk hieronder de trailer van de film:

Uitzending: Donderdag 17 november
Tijd: 22.55 – 23.50 uur
Zender: Nederland 2
.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >