nieuws

Facultatieve
Sponsors

Mobiel euthanasieteam komt bij de mensen thuis

15 november 2011

Een speciaal team van euthanasieartsen gaat vanaf begin 2012 langs bij mensen met een doodswens, dat meldt het AD. Het team dat bestaat uit artsen en verpleegkundigen is speciaal opgeleid om mensen thuis te kunnen helpen.

Het mobiele team is voort gekomen uit plannen van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde(NVVE). Volgens het AD heeft artsenorganisatie KNMG vragen bij de plannen. De KNMG zegt dat er voor euthanasie een langdurige relatie nodig is tussen arts en patiënt. Ze vraagt zich af hoe die relatie zich verhoudt in het geval van een ambulant team. DE NVVE zegt dat mensen met een doodswens meestal thuis willen sterven. Maar door verschillende oorzaken, waaronder artsen met gewetensbezwaren, is dat niet altijd mogelijk. De NVVE denkt dat de teams duizend verzoeken per jaar kunnen inwilligen.

De vereniging wijst er op dat de patiënten dezelfde procedure moeten doorlopen als andere mensen die euthanasie willen. De NVVE heeft ook nog plannen voor een ´levenseindekliniek´, deze kliniek zal er volgens een woordvoerder van de vereniging ook komen. In die kliniek zijn een paar bedden beschikbaar voor mensen met een doodswens die niet thuis kunnen sterven.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >