nieuws

Facultatieve
Sponsors

Meerderheid Weespers zijn voor crematorium

3 november 2011

Het Weespernieuws meldt dat een meerderheid van de Weespers wil dat er een crematorium wordt gebouwd in de gemeente. Bewoners vinden begraafplaats Carspelhof aan de Utrechtseweg de meest geschikte locatie.

Het Weespernieuws heeft een stadpeiling gehouden onder haar lezers. Deze peiling werd gehouden naar aanleiding van de discussie over de bouwplannen van uitvaartverzorger DELA en uitvaartonderneming Myosotis. Direct omwonenden zijn tegen de komst van een crematorium bij de begraafplaats. Maar de meeste deelnemers van de stadpeiling delen de zorgen van de omwonenden niet.

Van de respondenten is 58% voorstander van de komst van een crematorium in hun gemeente, 19% vindt het een slechte zaak en 22% heeft er geen mening over. Van de deelnemers aan de stadpeiling noemt 64% de begraafplaats als beste locatie, slechts 26% vindt deze locatie niet geschikt. Het Weespernieuws meldt niet hoeveel mensen hebben deelgenomen aan de stadspeiling (mede)daardoor is het moeilijk om de betrouwbaarheid van de peiling aan te geven.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >