nieuws

Facultatieve
Sponsors

Voorpremière Diamant® kistenlijn op Funeraire Parijs

16 november 2011


DZU Uitvaartkisten is een unieke samenwerking overeengekomen met Tommerup Kister uit Denemarken. Deze samenwerking houdt in dat DZU het exclusieve recht heeft verkregen om in Nederland een nieuwe uitvaartkistenlijn te gaan vertegenwoordigen ontworpen door de wereldberoemde ontwerpstudio Jacob Jensen Design. Deze exclusieve kistenlijn heet: “DIAMANT” en komt in 2012 beschikbaar op de Nederlandse markt.

Tijdens aankomende Funéraire Beurs te Parijs is DZU op de stand (stand C60) van Tommerup Kister aanwezig om een voorpremière te geven van deze nieuwe kistenlijn. Als speciale gast is op donderdagmiddag de bekroonde ontwerper en CEO van Jacob Jensen Design, Timothy Jacob Jensen op de stand aanwezig.

Het ontwerp van de Diamant serie is gemaakt door de wereldberoemde design studio van Jacob Jensen Design. Jacob Jensen Design heeft onder andere ontwerpen gemaakt voor Bang & Olufsen, ECCO, Vestas, Vertu, Toshiba etc. Het materiaal dat gebruikt is voor deze kistenlijn is milieuvriendelijk Scandinavisch multiplex. Tommerup Kister maakt met deze bijzonder kistenlijn een stap op de Europese markt van uitvaartkisten. De Diamant heeft een design dat afwijkt van de traditionele kistvormen, maar blijft toch herkenbaar als een uitvaartkist.

De vormgeving en beleving van de Diamant serie zijn een unieke combinatie welke bijdraagt aan een respectvol afscheid. Jacob Jensen Design heeft voor deze kistenlijn inspiratie gevonden in de vorm van een diamant. De diamant is een simpele en statische vorm die puurheid symboliseerd. Het drukt een vorm van respect uit en ingetogen schoonheid. Het hoogste punt van de kist volgt de hartlijn en de oppervlakte is zodanig dat er een enkele bloem op geplaatst kan worden. Het licht speelt met de klassieke facetten van de diamant en door de scherpe hoeken ontstaat er een harmonieus spel van contrasterende vlakken De Diamant kist krijgt hierdoor puurheid en straalt rust uit.

De Diamant Serie bestaat uit drie kisten: Diamant 14, Diamant 26 en de Diamant 32, plus een urn. De namen refereren aan het aantal facetten (vlakken) waarover de kisten beschikken. De kisten zijn beschikbaar in wit en zwart met een matte zijdeglans afwerking. De Diamant 32 is tevens beschikbaar in een hoogglans versie.

Het kistinterieur is bekleed met een bescheiden katoenen bekleding met een enkele vlinder in het patroon, geïnspireerd op de omgeving van de Jacob Jensen Design studio in Hejskov (Denemarken). Het eenvoudige motief symboliseert de ziel die het lichaam verlaat en gecombineert met de vorm van de Diamant kisten creert het een natuurlijk en tijdloos geheel. De Diamant Urn volgt dezelfde zuivere lijnen, tijdloos design en respectvolle uitstraling.

De Diamant kistenlijn werd genomineerd voor de British Insurance Award en heeft de Duitse Red Dot Design Award gewonnen.

Uitvaart.Com is deze week aanwezig op de Funeraire in Parijs. Vanuit Frankrijk zullen wij u op de hoogte houden van de laatste innovaties die daar worden gepresenteerd.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >