nieuws

Facultatieve
Sponsors

Conflict over hoog grondwaterpeil op begraafplaats in Hapert

24 november 2011


Cultuurtechnisch ontwerper Ad Wouters(69) trekt wederom aan de bel in verband met het hoge grondwaterpeil op de begraafplaats in Hapert. Volgens Wouters is de situatie zelfs gevaarlijk voor de volksgezondheid, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Wouters kan zich totaal niet vinden in de opstelling van de gemeente die zegt dat er geen gevaar is voor het drinkwater in de gemeente. In een huis-aan-huis blad schreef Wouters vorige week dat het grondwaterpeil op de begraafplaats zo hoog staat dat dit gevaarlijk is voor de volksgezondheid. De problemen zijn ontstaan toen de sloot naast de begraafplaat vier jaar geleden werd gedempt. Hierdoor kan het grondwater niet meer weg. Er is ondertussen wel een drain aangelegd maar die ligt volgens de cultuurtechnisch ontwerper niet op de juiste hoogte. Wouters heeft zelfs vastgesteld dat er in een gedolven graf grondwater stond en dat is volgens hem in strijd met de richtlijnen in de Wet op de lijkbezorging.

De verantwoordelijk wethouder heeft in een reactie op het artikel laten weten dat er geen gevaar is voor het drinkwater in de gemeente. Maar Ad Wouters kan daar niet veel mee, in het Eindhovens Dagblad vraagt hij zich af hoe de gemeente heeft gecontroleerd of er geen besmetting heeft plaatsgevonden via het open water. Er moet volgens Wouters snel wat gebeuren omdat begrafenissen op de begraafplaats op dit moment eigenlijk in strijd zijn met de wet. Daarnaast wijst hij nog op de ethiek die hierbij komt kijken. In het Eindhovens Dagblad zegt hij daarover; ‘we willen onze doden toch niet in een sloot begraven?’

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >