nieuws

Facultatieve
Sponsors

EO programma De Vijfde Dag: Financiële uitbuiting in uitvaartbranche

De Vijfde Dag, donderdag 10 november 2011, 21.05 uur op Nederland 2

9 november 2011


In het journalistieke EO-programma De Vijfde Dag doet een voormalig manager Nico Leijenhorst van Monuta, één van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland een boekje open over de stuitende praktijken in de uitvaartbranche. Juist in de periode dat er groot verdriet is over het verlies van een dierbare, proberen sommige uitvaartverzorgers en -verzekeraars een slaatje te slaan uit hun emotioneel aangeslagen klanten.

Je huis verkopen voor zorg
Naast de aandacht voor misleiding en financiële uitbuiting in de uitvaartbranche komt de betaalbaarheid van de ouderenzorg ter sprake. Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau meent dat het onvermijdelijk is: om de ouderenzorg betaalbaar te houden, zullen ouderen in de toekomst hun huis moeten verkopen om zelf zorg in te kopen. Hoe realistisch is dit plan? De Vijfde Dag bezoekt een verzorgingshuis waar de bewoners nu al moeten betalen als ze een extra douchebeurt willen of een ommetje willen maken. Verder gaat het programma langs bij mevrouw Fonken die het plan van Schnabel nu al uitvoert; ze heeft haar huis verkocht om met het geld 24 uur per dag zorg te kunnen betalen.

De Vijfde Dag biedt in 45 minuten een eigenzinnig perspectief op de waan van het moment. De onderwerpen worden behandeld met achtergrondreportages van verslaggevers in combinatie met studiogesprekken. De presentatie is in handen van Tijs van den Brink, die het programma afwisselend presenteert met Andries Knevel.


Presentatie
Tijs van den Brink

Website
De Vijfde Dag

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >