nieuws

Facultatieve
Sponsors

De bamboe uitvaartkist!

8 maart 2010


Seker BV, specialist in milieuvriendelijke uitvaartproducten, introduceert een innovatieve uitvaartkist. Deze kist van bamboe heeft een sterke constructie en met een matras en hoofdkussen van 100% biologisch katoen volledig vervaardigd van natuurlijke producten. Het materiaal is, hoewel sterk, licht van gewicht en verteert snel. De kist kan opgezet aangeleverd worden of de familie kan zelf de kist opzetten.

Transformeren van een gemeenschap>
Als men kiest voor deze bamboe uitvaartkist helpt men niet alleen het milieu te beschermen, men helpt ook mee om een gemeenschap een nieuw leven te bieden in een van de armste gebieden van de wereld. De productie van deze bamboe uitvaartkist vindt plaats in een district ca. 450 km ten noorden van Dhaka in Bangladesh. Dit gebied is erkend als een armoede-black-spot. Seizoensgebonden werkloosheid heeft geleid tot gebroken gezinnen, omdat meer mannen hun gezin verlaten op zoek naar werk.

Een essentieel onderdeel van de productie van deze bamboe uitvaartkist is om een bijdrage te leveren aan vermindering van extreme armoede. Door de productie in deze gemeenschap worden de economische kansen versterkt en het sociale welzijn op gebieden als gezondheidszorg en onderwijs verbeterd.

De natuurlijke/verantwoorde keuze
Een bamboe uitvaartkist is de natuurlijke keuze voor een groeiend aantal mensen die de zorg voor het milieu en de wereld belangrijk vinden. Wanneer men kiest voor deze bamboe uitvaartkist kan men ervan verzekerd zijn dat de duurzame bamboe, geoogst en gebruikt in het ontwerp, gemeenschappen zal helpen bij de ontwikkeling van een duurzaam inkomen in een van de armste gebieden van Bangladesh.

Deze milieuvriendelijke uitvaartkisten zijn gemaakt van bamboe, welke beheerd en geoogst is met de beste zorg. Elke bamboe uitvaartkist is smaakvol en eenvoudig ontworpen, opvouwbaar voor het gemakkelijk transporteren naar Nederland, om zo ook de carbon footprint zo klein mogelijk te houden.

De bamboe uitvaartkisten zijn vriendelijk geprijsd en bieden een zinvol alternatief voor families op zoek naar een eenvoudige en milieuvriendelijke manier van afscheid nemen van hun dierbare.

Deze bamboe uitvaartkisten zijn vervaardigd met minimaal gebruik van energie, gebruik van traditionele vaardigheden, eenvoudig design en technologie. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van de gehele bamboe plant en elke uitvaartkist is gemaakt van bamboe, jute en een op water gebaseerde lijm. Deze bamboe uitvaartkisten zijn beveiligd met een reeks van bamboe banden en zijn grondig getest tot 150 kg.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >