nieuws

Facultatieve
Sponsors

Dr. C.J. Vaillantfonds ondersteunt grote diversiteit aan projecten

Goede Doelenfonds van de LVC

17 maart 2010

Met een bedrag van ruim 125.000 euro heeft het Dr. C.J. Vaillantfonds - het Goede Doelen Fonds van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) – opnieuw diverse waardevolle projecten steun toegezegd. De projecten die worden gesteund kennen een grote diversiteit.

“Wij zijn verheugd dat er weer een groot aantal projecten is dat we kunnen ondersteunen,” zegt Henry Keizer, secretaris van de LVC. “Daarbij gaat het zeker niet om alleen maar grote organisaties zoals dit keer bijvoorbeeld de Trombosestichting Nederland, maar ook minder grote organisaties zoals Hospice De Markies worden door het Dr. C.J. Vaillantfonds ondersteund.”
De volgende projecten worden ondersteund:
1. AMC Universiteit van Amsterdam (€ 24.768): onderzoek naar Perifere expansie van naïve T-cellen bij kinderen met Down syndroom.
2. Trombosestichting Nederland (€ 39.220): bevorderen en financieren van het (medisch) wetenschappelijk onderzoek op het gebied van trombose.
3. Stichting Danssport op Maat (€ 5.000): ondersteuning danswedstrijden en Nederlandse kampioenschappen voor mensen met een verstandelijke en auditieve beperking.
4. Stichting Vrienden van Hospice De Markies (€ 1.500): ondersteuning mogelijk maken dat terminale patiënten uit de regio Bergen op Zoom hun allerlaatste fase kunnen doorbrengen in Hospice De Markies.
5. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds (€ 30.000): onderzoeksproject naar ‘cardiomyopathie’, een dodelijke zeldzame kinderziekte.
6. Emma Kinderziekenhuis/AMC (25.000): wetenschappelijk onderzoek naar levensbedreigend benauwde kinderen met een virus infectie van de luchtwegen.

LVC / Dr. C.J. Vaillantfonds
De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) – opgericht in 1988 – is een ‘brancheorganisatie’, waarbij alle crematoria in Nederland zijn aangesloten. Het Dr. C.J. Vaillantfonds is het Goede Doelenfonds van de LVC, waarin de opbrengsten van edelmetaal dat na een crematie overblijft worden gestort. Het Fonds ondersteunt hiermee sinds 1997 een breed palet aan goede doelen en waardevolle initiatieven.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >