nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw in Nederland! Unieke primeur tijdens de uitvaartbeurs

Uitvaartbeurs voor Leiden en omstreken op zaterdag 20 maart a.s. in de Hooglandse Kerk!

4 maart 2010

Op zaterdag 20 maart 2010 organiseert Vereniging Uitvaartbeurs Leiden haar eerste grootse uitvaartbeurs in de Hooglandse Kerk (Middelweg 2 te Leiden) met als thema inspiratie, herdenken en herinneren. Verder kunt u zich volledig laten informeren i.v.m. de vele belangrijke wetswijzigingen.
Tussen 10.00 en 16.00 uur is de kerk speciaal voor U geopend. Entree is gratis. Mooi programma!

Nieuw in Nederland, unieke primeur!
We zijn verheugd dat wij u op 20 maart tijdens de Uitvaartbeurs Leiden en omstreken als eerste in Nederland een prachtige range vriendelijke en absoluut Groene of Eco uitvaartkisten van GreenCoffins kunnen presenteren. Deze zeer vernieuwende range wordt in april 2010 op de Nederlandse markt verwacht en vooruitlopend hierop hebben wij de primeur.

Het unieke van deze zeer complete range is dat de uitvaartkisten of Coffins, zoals GreenCoffins ze zelf noemt, uitsluitend worden vervaardigd van duurzame materialen of van natuurlijk afvalmateriaal. De coffins worden op milieu verantwoorde wijze handmatig gemaakt, ogen opvallend vriendelijk en zijn Fair Trade gecertificeerd.

In Engeland, Ierland en de Verenigde Staten zijn deze groene coffins al geruime tijd op de markt. Met name de laatste jaren is in deze landen de vraag naar milieu vriendelijke uitvaart producten sterk toegenomen. Het marktaandeel is hierdoor inmiddels substantieel te noemen.

Waarom kiezen voor een Milieu vriendelijk uitvaart product?
De coffins worden zonder gebruik van vernissen, kunststoffen of metalen gemaakt van duurzame materialen of natuurlijke afvalstoffen. Natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld Bamboe en Wilgenteen. Beiden zijn zeer snel groeiend en kunnen jaarlijks geoogst worden zonder opnieuw te worden geplant. Een
ander voorbeeld is het gebruik van Bananenblad, een afvalproduct van de bananenteelt. Ook Bananenblad groeit spontaan weer aan en kent bovendien weinig andere gebruikstoepassingen. Maar, de coffins zijn niet alleen vriendelijker voor het milieu de materialen en de vormen worden ook gezien als een vriendelijker alternatief voor het vaak ‘kille’ gevoel bij traditionele doodskisten.

GreenCoffins uit Katwijk is exclusief importeur voor de Benelux van Ecoffins Eco uitvaart producten. Ecoffins levert al tien jaar Eco uitvaart producten op de Engelse markt en is het eerste Engelse bedrijf dat in China Fair Trade gecertificeerd werd. Dit geldt inmiddels ook voor Indonesie. Het bedrijf is winnaar van de Natural Death Centre Award voor de beste Milieu Vriendelijke coffin producent. De 10 Fair Trade uitgangspunten kunt u vinden op de Website van de WFTO, World Fair Trade Organization. Meer informatie en volledige beursprogramma is te vinden op www.uitvaartbeurs-leiden.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >