nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uniek samenwerkingsverband DELA en Verhuizen Zonder Zorgen

29 december 2008

In Nederland overlijden per jaar bijna 137.000 mensen. In 18% van de gevallen blijft daarbij een huis zonder bewoner achter en in 15% van de gevallen verkiezen de nabestaanden er voor te verhuizen na een sterfgeval. Vaak is ontruimen of verhuizen in dit soort situaties een last voor de familie van de overledene.

Zo zal het meubilair een nieuwe bestemming moeten vinden. Maar er zullen ook veel zaken opgezegd en geregeld moeten worden. Telefoon, gas en licht, lopende abonnementen op krant en tijdschriften, lidmaatschap van verenigingen, kortom: al die zaken die bij een mensenleven horen. Voor nabestaanden betekent dit, dat er veel uitgezocht en geregeld moet worden. Geen dagelijkse kost voor de meeste mensen. En bovendien komt dit op een ongelegen moment. De familie is immers vaak nog bezig met het rouwproces.

DELA, de grootste uitvaartverzorger van Nederland, gaat daarom een samenwerkingsverband aan met Verhuizen Zonder Zorgen. Verhuizen Zonder Zorgen is een landelijk opererend verhuisbedrijf met een unieke extra’s: het regelt niet alleen de verhuizing, maar vooral ook alles daar omheen.

Marieke Huisman, directeur van Verhuizen Zonder Zorgen: ‘We zijn trots op het feit dat DELA voor een samenwerking met Verhuizen Zonder Zorgen heeft gekozen. DELA tracht op verschillende manieren het leed van de nabestaanden zo veel als mogelijk te verzachten. Niet alleen met de best mogelijke nazorg, maar DELA heeft voor haar polishouders ook een korting bedongen op de verhuiskosten voor een verhuizing via Verhuizen Zonder Zorgen. En vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid zijn wij graag bereid hiervoor een deel van onze marge in te leveren”.

“De kernexpertise van Verhuizen Zonder Zorgen komt ons goed van pas”, aldus Martin Kersbergen, woordvoerder bij DELA. “Het selecteren van het juiste verhuisbedrijf enerzijds, maar anderzijds ook het opzeggen- of verhuizen van overeenkomsten met bijvoorbeeld nuts- of telecombedrijven, het schoonmaken van de oude woning, of zelfs de inschrijving bij de nieuwe huisarts kan voor onze nabestaanden door Verhuizen Zonder Zorgen geregeld worden. DELA kan met deze samenwerking haar nazorg nog verder te verbreden zonder dat hier voor onze cliënten extra kosten aan verbonden zijn”.

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn