nieuws

Facultatieve
Sponsors

Basistraining Herdenkingsbijeenkomsten organiseren en leiden

Windesheim organiseert praktijkcursus op 13 en 27 mei 2009

9 december 2008

Steeds meer uitvaartbedrijven, crematoria en begraafplaatsen bieden hun klanten momenten van herdenken aan. In deze cursus leert u voor welke vragen je komt te staan en wat je nodig hebt om een herdenkingsbijeenkomst tot een succes te laten zijn

Een herdenkingsbijeenkomst biedt nabestaanden hulp de draad weer op te pakken in het leven na het verlies van een naaste. Wilt u een herdenkingsbijeenkomst organiseren maar beschikt u niet over de benodigde informatie en vaardigheden? Tijdens deze tweedaagse training leert u hoe u invulling geeft aan een herdenkingsbijeenkomst en wat u daar voor nodig hebt.

Doelgroep
De training is bedoeld voor medewerkers van uitvaartondernemingen en crematoria of begraafplaatsbeheerders, die herdenkingsbijeenkomsten willen gaan organiseren.

Doel
Aan het eind van de training beschikt u over voldoende basiskennis om een herdenkingsbijeenkomst vorm te geven en erin te participeren.

Werkwijze/inhoud
De training telt twee bijeenkomsten. Hierin maakt u kennis met het thema ‘herdenken’. U leert welke beslissingen er genomen moeten worden en uit welke elementen een herdenkingsbijeenkomst kan bestaan. De trainers bieden informatie, literatuur en opdrachten aan en geven feedback op ingebrachte resultaten en presentaties. U formuleert zelf leervragen en leest de literatuur. Ook werkt u opdrachten thuis uit en u verzorgt presentaties.

Data 2009 Woensdag 13 en 27 mei
Lestijden 10.00 – 16.00 uur
Lesplaats Utrecht
Trainers Dr. André Mulder(docent/trainer/onderzoeker Windesheim)
Joke van Eck (ritueel- en rouwbegeleider Markant)
Prijs € 795,- inclusief koffie/thee en materiaal
Aantal Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers

Meer informatie kunt u aanvragen via:
Windesheim Informatiecentrum
Campus 2-6, Zwolle
Tel. 038 - 4 699 699
E-mail: info@windesheim.nl

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn