nieuws

Facultatieve
Sponsors

50 procent meer bezoekers op herdenkings- en begraafplaatsen in december

December is de tijd om te herdenken

18 december 2008

De decembermaand staat bij veel gezinnen in het teken van herdenken van dierbaren. Yarden uitvaartorganisatie merkt dat gemiddeld 50 procent meer mensen in december herdenkingsplaatsen bezoeken. De piek ligt tijdens de kerstdagen. De toename is te vergelijken met traditionele herdenkingsdagen als vaderdag en moederdag.

Peter van Wageningen, directievoorzitter van Yarden: "Rond de kerstdagen zien wij altijd een grote toename van het aantal mensen dat hun dierbare(n) herdenkt. Er branden heel veel kaarsjes bij urnen en graven en er liggen veel kerststukken, eigenlijk de hele maand door. Diverse Yardenvestigingen organiseren bijeenkomsten. Zo is er in december in Lelystad een memorialconcert geweest voor nabestaanden en in Rijswijk staat een gedenkboom waar mensen een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten. Bovendien zijn er door het hele land drukbezochte kerstherdenkingsbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten voorzien in een grote behoefte en helpen bij het rouwproces."

Yarden
Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder: Yarden is dé uitvaartorganisatie van Nederland.
Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele
wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Want een uitvaart dient een unieke en bij
de overledene passende gebeurtenis te zijn. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden bevorderen dat mensen zich bewust worden van hun wensen - en dat ze deze gaan vastleggen. Hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de overledene dat wil.

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn