nieuws

Facultatieve
Sponsors

Afscheid voor de Allerkleinsten

Sterrenkindje, één van de inzendingen Univé Paludanus Prijs 2008

16 december 2008

Sterrenkindje - Mari Jonker is één van de genodigden bij de uitreiking van de Univé Paludanus Prijs 2008, donderdag 18 december a.s. Met haar project "Afscheid voor de Allerkleinsten" was Sterrenkindje een van de vijfenvijftig projecten die meedongen naar deze prestigieuze prijs.
Voorwaarde was dat het project de kwaliteit van de gezondheidszorg zou bevorderen en zichtbaar zou maken in de samenleving.

Mari Jonker zet zich met haar bedrijf Sterrenkindje in voor een "Mensje-Waardig afscheid" voor baby's die rond en/of na een voldragen zwangerschap overlijden en speciaal voor levenloos geboren prematuren in een vroegtijdig stadium van de zwangerschap. Hiervoor ontwerpt en vervaardigd zij onder andere afscheidswiegjes en sterrendekentjes en overige producten voor een herinneringswaardig afscheid.

Voor Mari Jonker is het overduidelijk dat het overlijden van baby's politiek en maatschappelijk meer op de kaart moet komen, zeker na de bekendmaking dat Nederland samen met Frankrijk en Letland, het hoogste cijfer kent van geboortesterfte.

Met haar project "Afscheid voor de Allerkleinsten" schrijft Sterrenkindje systematisch zorgverzekeraars aan, hen te bewegen de zorg bij het overlijden van een baby vóór 24 weken zwangerschap op te nemen in de aanvullende ziektekostenverzekering.
Ook ziekenhuizen worden door Mari Jonker aangespoord om het sterrendekentje bij een overlijden als zorgverbreding in de basisvoorziening op te nemen. "Voor de ouders die hun kindje uiteindelijk in het ziekenhuis achterlaten is een liefdevol en waardig afscheid zeer belangrijk, ook wanneer er geen officiële begrafenis of crematie volgt".

Dit jaar bestond het aantal inschrijvingen voor de Univé Paludanus Prijs voornamelijk uit projecten van ziekenhuizen. Het is niet zonder toeval dat juist deze week een artikel van Sterrenkindje met het hier boven beschreven project verscheen in de Ziekenhuiskrant.

Pia Dijkstra, juryvoorzitter, zal op 18 december de winnaar van de Univé Paludanus Prijs 2008 bekend maken. Genomineerd zijn: Palliatieve Oncoligische Care Unit Flevoziekhuis Almere, Herinneringsmuseum Stichting Humanitas Rotterdam en Cardiostick van Universitair Medisch Centrum Maastricht.

Sterrenkindje is in 2007 voor haar visie en producten beloond met de Yarden Stimulans Prijs.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >