nieuws

Facultatieve
Sponsors

Opmerkelijk jaaroverzicht op Condoleance.nl

2 december 2008


Op de voorpagina van Condoleance.nl (www.condoleance.nl) vindt u de gehele maand december enkele opmerkelijke en informatieve overzichten van de meest spraakmakende sterfgevallen van publieke personen in het jaar 2008. Afkomstig uit binnen- en buitenland. Ook het aantal betuigingen van medeleven tot dit moment kan hier worden teruggevonden.

Dit initiatief is aangevuld met een overzicht van bijzondere condoleanceregisters die sinds de oprichting van Condoleance.nl - november 2000 - zijn aangelegd en bezocht. Deze overzichten worden elk jaar in december gepubliceerd.

Terugblikken
Tot het presenteren van genoemde overzichten is besloten vanwege de toenemende vraag hiernaar van media en particulieren. De behoefte om nogeens te kunnen terugblikken, blijkt in deze jachtige tijd alom aanwezig. En dan natuurlijk vooral in de maand december. De overzichten onderstrepen bovendien dat, met de lancering van Condoleance.nl, aan een latente behoefte aan publieke betuigingen van medeleven en rouw op een eigentijdse en aansprekende wijze is voldaan.

Dit jaar is er vooral veel medeleven betuigd na het overlijden van mensen die zich hebben ingezet voor het publieke belang en tijdens de uitoefening van hun functie zijn gestorven. Dan hebben we het over de gesneuvelde soldaten in Afghanistan, de drie brandweermannen uit Drenthe, de doodgeschoten hoofdagente Gabriëlle Cevat en cameraman Stan Storimans.

Condoleance.nl is opgericht in november 1998, enkele maanden voor de fatale cafébrand in Volendam. Het was die gebeurtenis die leidde tot een grootschalig en publiek rouwbeklag op Internet. Condoleance.nl is een initiatief van Uitvaart.nl, een internetplatform van en voor de uitvaartbranche. De website is ten allen tijde voor iedereen toegankelijk, en heeft bij verschillende gelegenheden - zoals de cafébrand in Volendam oudejaarsnacht 2000 en de moord op Pim Fortuyn, Theo van Gogh en vroegtijdige dood van actrice Guusje Woesthoff-Nederhorst - bewezen een plek te zijn waar talloze mensen hun emoties en medeleven kwijt kunnen.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE